Süleymancılara Alanya’da yeni operasyon; Jandarma baskın yaptı!

Süleymancılara Alanya’da yeni operasyon; Jandarma baskın yaptı!

Süleymancılar cemaatinin bir etkinliğine Jandarma tarafından baskın yapıldığı iddia edildi. Alanya’da Süleymancıların düzenlediği kermese ani bir baskın yapan Jandarma’nın kermese el koyduğu bildirildi.

Süleymancılar cemaati tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan ve 5 gün devam eden kermese Jandarmanın müdahale ettiği iddia edildi.

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde her yıl düzenlenen ve yurtlardaki öğrencilere katkı amacıyla yapılan kermese Jandarma tarafında ani bir baskın yapıldı. Baskın sonucunda “Güzelbağ Gıda Kermesi” ne Jandarma tarafında el konuldu.

İddiaya göre Jandarma ekipleri kendilerine yapılan şikâyetler üzere aldıkları talimat gereği kermese baskın yaptılar. Ani bir baskınla kermes yerine gelen Jandarma ekipleri kermese el koyarak toplattılar.

Kermesi organize eden Süleymancılar cemaatinin mensupları bu müdahaleye tepki göstererek; “ Her yıl yapılan kermesin kime ne zararı olduğunu merak ettiklerini” ifade ettiler.

Organizatörlerin; “ Bu tür uygulamalar demokrasiye ve ülke geleceğine çok büyük zararlar verir. Bu uygulamanın gerekçesini bilmek istiyoruz” şeklide tepki gösterdikleri bildirildi.

Bu operasyon ilk değil

Süleymancılara yapılan bu operasyon ilk değil. Geçtiğimiz kurban bayramında da yine Alanya’da Süleymancılara ait yurtlar ve derneklere operasyon düzenlemiş ve kurban kesme, toplama yasağı getirilmişti.

Diyanet raporunda Süleymancılara dikkat çekilmişti!

Bir süre önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı "Tarikatlar ve cemaatler" raporunda Süleymancılara dikkat çekilmiş, Süleymancıların FETÖ benzeri örgütlenme içerisinde oldukları ve yurt dışı bağlantılarının araştırılması gerektiği yazılmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili haber;

suleymancilara-opersayon-siyasetcafe.jpg

 

İlgili Haberler

Kaynak:yenialanya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum