Süleymancılara kurban kesme yasağı

Süleymancılara kurban kesme yasağı

Her Kurban bayramında “vekalet” adı altında, kesilen hayvanların etinden, derisinden müthiş gelir elde eden tarikatların kurban kesimi ve deri toplama işlemi bu yıl yasaklandı.

Son yıllara kadar kurban derilerini, yardım toplama kanununa istinaden Türk Hava Kurumu (THK) toplamaktaydı.

1925 yılında kurulan THK bir süre sonra işlevselliğini yitirdi ve kurban derisi toplama işi tarikatların eline bırakıldı.

Tarikatlar her yıl Kurban bayramında vekalet” adı altında, kesilen hayvanların etinden, derisinden müthiş gelir elde etmekteydi.

Ancak bu yıl hiç beklenmedik bir şey oldu tarikatların kurban kesimi ve deri toplama işlemi yasaklandı.

Yenialanya.com sitesinde yer alan bilgiye göre konuyla ilgili olarak ilk icraat Alanya'da gerçekleşti.

 

KURBAN SATIŞI VE KESİMİ YASAKLANDI

Alanya emniyet müdürlüğü ve Alanya Jandarma Komutanlığı Alanya Şehir merkezi ve civarı mahallelerde bulunan 18 Süleymancı yurduna bağlı kurban kesim noktalarında satış ve kesim yapılmasının yasaklandığını tebliğ etti.

Tarikat yurtlarına yasak

Alınan kararla bütün yurtlarda vekalet yöntemi ile kurban kesme uygulaması yasaklanıyor. Türkiye genelinde uygulanacak karar için öncelikle pilot bölge olarak Antalya seçildi.

Antalya’da Süleymancılar cemaatinin kurbanlık hayvan satışı yaptıkları kişilere kurban kesimi için yer temin ettiği, bunu da muhtarlıkların yardımı ile ilçeye yakın ormanlık alanları göstererek burada kesilmelerini önerdikleri yerlerde önlemler alındı.

Alanya Emniyet Güçleri’nin Süleymancıların yurtlarında geniş çaplı güvenlik önlemleri alarak kontrol ve denetim yaptığı bildirildi.

 

Ağır cezalar var

 

Genelgede bu yasaklara uyulmaması halinde yaptırımlar olacağı bildirildi. Buna göre, yasaklama kararına uymayanlar hakkında 5 yıl hapis ve 70 bin TL para cezası öngörüldü.

 

 

 

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

cemaat-siyasetcafe-001.jpg

 

diyanet-1-002.jpg

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum