Süleymancılar'ın için 40 yıl geçiren Zekayi Işın, cemaatin kitabını yazdı

Süleymancılar'ın için 40 yıl geçiren Zekayi Işın, cemaatin kitabını yazdı

Türkiye'de "yurtlar ve kurslar imparatoru" olarak bilinen Süleymancılar cemaatinin, domuz etinden sucuk yaptığını ilk kez duyuran Sezayi Işın 40 yıllık cemaat geçmişini kitap yazarak aktardı

"Süleymancılar Almanya'da domuz etinden sucuk yaparak, "helal" diye sattılar" Bu bilgileri ilk defa duyuran ve cemaatin içinde 40 yılını geçiren Zekayi Işın'ın kitabı çıktı.

 

Işın, "Süleymancılık, cemaate adanmış 40 yıllık hüsran" adlı kitapta Süleymancıların iç yüzünü anlatıyor.

1977 yılında Almanya'ya giden ve burada Süleymancılar cemaati ile tanışan Işın, cemaatin içinde geçirdiği 40 yılını yazdığı kitapta anlattı.

Hadis ve hurafelerle "Kuran'dan uzaklaşma projesi" yürüten Süleymancıların gerçek yüzünün anlatıldığı kitapta çok ilginç detaylar var.

 

33 RAKAMININ ANLAMI

Peygamberimizden sonra 33 Resul geleceği ve Süleyman Hilmi Tunahan’ın bu 33 Rasul halkası ile vazifelendirildiği, 33 rakamının anlamı ve nereden çıktığı üzerinde yaptığı araştırmada Masonluktaki 33. derece dışında bir anlam bulamadığı gibi nedenlerle başlayan cemaat sorgulaması sonucunda ortaya çıkan kitapta, Süleymancıların kuralları, yalanları, prensipleri anlatılıyor.

 

 

suleymancilik.JPG

 

Işın'ın kitabında bahsettiği Süleymancılarla ilgili ana başlıklar şöyle:

İlerleyen yaş ile birlikte eşi Meryem hanımla birlikte gördükleri cemaat içi çelişkiler, görevlendirildiği bir fabrikada domuz etinden sucuk yapıp Müslümanlara satmaları ve bunu silsile ile üstteki hocalara iletmesi durumunda tamamının bundan haberdar olup kendisine susmasını tehditle telkin etmeleri...

Işın'ın devam eden cemaat içi sorgulamalarına yasakı konması ile bu teşkilatın gayri müslim bir yapıca idare edildiğine dair artan şüpheler, para düşkünlüğü, liyakatsiz hoca atamaları, kaynaktan yoksun oluşan fıkhi yaşam, Hristiyanlıktaki aforoz benzeri istenmeyen üyeye çekilen “yasaklı muamelesi”, ikiyüzlülük, İmamı Rabbani’yi Kur’an’ın önüne koyma, Kur’an meali ve tefsirini okumaktan uzak duruş, Kur’an öğrenimi yapılan cemaat reklamın aksine Kur’an’a mesafeli duruş, vatana ihanetten türünden söylemler, ana babaya düşman etme, çocukların aklını dumura uğratma, zeki çocukları telef etmede gösterdikleri maharet, katı itaat kültürü...

Cemaat sorgulaması çiftin zihninde büyük bir dönüşüm oluşturur. Sorgulama, dönüşüm ve nihayet bu cemaatin İslam dini ile ilgisinin olmadığına getirilen kesin yargı sonucunda yaptıkları hizmetlerle İslam’a zarar verdikleri, Müslümanları aldattıkları inancıyla beliren pişmanlık, yıllarının aksine bu defa bu cemaatin gerçek yüzünü ortaya koyma şeklinde kendini gösterir. 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum