Süresiz nafaka kaldırılıyor

Süresiz nafaka kaldırılıyor

TBMM’de nafakayla ilgili yeni düzenleme için çalışmalar devam ederken, MHP de nafakanın 5 yılla sınırlandırılması ile ilgili kanun teklifi hazırladı.

‘Nafaka ödeme sistemi’, Meclis’in gündemine alınacak öncelikli yasal düzenlemeler arasında yer alıyor... Adalet Bakanlığı’nın, henüz tamamlanamayan çalışmasına göre, nafakaya süre sınırı konulması öngörülüyor ancak bu sürenin kaç yıl olacağı konusu henüz netlik kazanmış değil.

NAFAKAYA SINIR GELİYOR

İki ayrı bakanlığın ortak bir çalışma yürüttüğü kanun değişikliği, Meclis’e sunulacak öncelikli yasal düzenlemeler arasında yer alıyor. Bakanlıkların, taraflarla beraber hazırladığı taslak metne göre; kısa süreli evliliklerde en az iki yıl, uzun süreli evliliklerde ise, nafakanın evlilik süresi kadar devam etmesi üzerinde görüş birliği sağlandı ancak henüz taslak metne son şekli henüz verilmedi.

MHP GRUBU KANUN TEKLİFİNİ HAZIRLADI

MHP grubu da ‘süresiz nafaka’ ile ilgili kanun teklifini hazırladı. Bu teklife göre, nafakaya sınır getiriliyor. MHP’nin hazırladığı teklife göre süresiz nafaka ortadan kalkarken, nafaka alan kadın-erkeğin mali durumunda değişiklik olması, yeniden evlenmeme gibi durumlarda nafaka ödemesi en fazla 5 yıl ile sınırlandırılacak. 5 yılın ardından mahkemeler aracılığıyla nafaka durumu yeniden değerlendirilecek. Nafakanın devam etmesine karar verilirse ödeme kamu tarafından yapılacak.

Teklifin yakın zamanda TBMM’nin gündemine gelmesi bekleniyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.