''Talat Bulut yapmaz'' dedim ama...

''Talat Bulut yapmaz'' dedim ama...

Geçtiğimiz günlerde herkesce tepki alan Talat Bulut'un 19 yaşındaki set çalışanı kıza taciz ettiği iddiaları gündeme bomba gibi oturmuştu. Yapılan haberlere Fatma Girik de kayıtsız kalmadı. İşte detaylar;

Son günlerde yaşanan taciz olaylarına bir yenisi daha eklendi. Yasak Elma dizisinde başrol oyuncusu olan ve oyunculuğuyla yıllardır dikkatleri üzerine çeken Talat Bulut son günlerde gündemin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Fakat Talat Bulut şu sıralar taciz iddialarıyla gündemde.Yasak Elma dizi setinde çalışan 19 yaşındaki kostümcü bir kızın ''Talat Bulut beni içeri odaya çağırdı ve dudağımdan öptü.'' açıklaması medyanın gündeminden düşmüyor.Ortaya atılan tüm iddialara tepkiler ardı sıra yağarken Fatma Girik de konuya dahil olan isimlerin arasında yerini aldı. Olay mahkemeye taşındı.

 Fatma Girik konuya ilişkin  “Heyecanla meslektaşımı savundum. Çünkü kalbimden geçen buydu. Bir kez daha düşününce, o gencecik kızcağızın da hakkını yemek istemedim. İşin mahkemeye taşınması en doğrusu olmuş. Umarım adalet haklıdan yana olur.”  şeklinde açıklama yaptı.


NELER OLMUŞTU?

htyh.png
Set çalışanı Özge Ş., geçtiğimiz günlerde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak oyuncu Talat Bulut'un kendisine yönelik cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Talat Bulut hakkında, "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan soruşturma başlatılmıştı. 


Olayın patlak vermesinin ardından Talat Bulut'un kendilerini de taciz ettiğine dair açıklamalarda bulunan isimler oldu. Hande Ataizi'nin de aralarında bulunduğu isimler 19 yaşındaki set çalışanı kıza destek olduklarını açıkladılar.


Tüm iddialara Talat Bulut cephesinden de bir açıklama gelmişti. Bir televizyon programına bağlanarak yapılan tüm suçlamaların asılsız olduğunu ve kostümcü kızın ünlü olmak için böyle bir iftira attığını söyleyen Talat Bulut, kendi adına yapılan tüm asılsız haberlere kızının psikolojisini olumsuz etkilediği için çok üzüldüğünü ve öfkenlendiğini dile getirdi. Yargı önünde kendisine bu suçlamalarda bulunan herkesin hesap vereceğini söyledi. ''Benim samimiyetimi yanlış anlıyorlar ise bu onların sorunudur. Benim sorunum değildir. '' diyen Bulut, esasen kızın kendisine ilgisi olduğuna da vurgu yapmıştı.


KOSTÜMCÜ KIZIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA


Konuya ilişkin Özge Ş.'nin avukatı Sibel Önder açıklama yapmıştı.


"Söz konusu eylem bilindiği gibi bir taciz eylemidir. Ve taciz karanlıkta, kuytuda yetişir. Bizim bunun üzerine tutacak gün ışığımız mevcuttur. Günümüzde bir çok kadın cinsel istismara uğramaktadır. Bununla ilgili genelde kadınların hepsi de sessiz kalmaktadır.


Müvekkilim 19 yaşında olup popülarite peşinde değildir. Bir kadının kendi ruhuna, kendi bedenine sahip çıkışıdır. Tüm kadınlar gibi ezilip, sessiz kalıp bunu bir kader haline getirmemiştir. Müvekkilim bir çok kadının makus talihini değiştirecek eylemi gerçekleştirmiştir. Müvekkilimin bu durumu şikayet etmesi popülarite peşinde koştuğunu göstermez.


Müvekkilimin maddi durumunun olmayışı, ekmeğinin peşinde koşuyor oluşu, karşı tarafın belli bir üne, şöhrete, belli bir mali güce sahip olması demek, müvekkilimi karalayacağı anlamına da gelmemektedir. Müvekkilim yaşadığı travma sebebiyle görevini yerine rahatlıkla getirememektedir. Aynı taciz eylemine başkaları tarafından da maruz kalacağı korkusunu an be an yaşamıştır.


Talat Bulut hakkında yapmış olduğumuz suç duyurusu yargıya intikal etmiş olup, soruşturma devam etmektedir. Şüphelinin ifadesi alınmak üzere kendisine tebligat gönderilmiştir."
Avukat Önder, olayın ardından dizi oyuncuları ve çalışanları ile görüştüklerini, oyuncular ve çalışanların hepsinin desteğini aldıklarını da belirtti.


TEPKİ YAĞDI
Başrollerinde Talat Bulut, Şevval Sam ve Eda Ece gibi ünlü isimlerin bulunduğu 'Yasak Elma' dizi setinde Talat Bulut'un kostüm asistanı Özge Ş.'yi taciz ettiği iddia edilmişti. Talat Bulut iddiaları yalanlasa da hakkında dava açılmıştı. Yaşanan taciz skandalının ardından Oyuncular Sendikası'yla birlikte aralarında Ahu Öztürk, Kenan Tekeş, Seren Yüce ve Tolga Karaçelik gibi isimlerin olduğu 56 yapımcı ve yönetmen Talat Bulut'a tepki gösterdi: 'Artık Talat Bulut'a film ve dizilerimizde yer vermeyeceğiz.' dedi.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.