Talimat en yukarıdan: Akşener ekibi mercek altında

Talimat en yukarıdan: Akşener ekibi mercek altında

MHP’den ihraç edildikten sonra yeni bir parti kuracağını açıklayan Meral Akşener’in ekibini Erdoğan ve AK Parti mercek altına aldı.

2019’da yapılacağı ilan edilen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için siyaset arenası şimdiden ciddi bir ısınma içerisine girdi.

MHP’den ihraç edilen ve yeni parti çalışmaları içerisinde bulunan Meral Akşener, daha önce kendisine yönelik FETÖ iddialarını gündeme getiren ancak “baba ocağı” dediği MHP’den istifa ederek parti çalışmalarına katılan Koray Aydın tarafından Cumhurbaşkanı adayı ilan edilmişti. Keza, Vatan Parti Genel Başkanı Doğu Perinçek de Cumhurbaşkanlığı için adaylığını şimdiden açıklamıştı.

TÜM SEÇİMLERİN ANASI

15 yıldır tüm seçimleri kazanan Erdoğan ve AK Parti için “tüm seçimlerin anası” olarak görülen 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi hiçbir şekilde riske atılmak istenmiyor. Başarının yüzde 50 artı 1 oy olduğu bu seçimlerde kaybeden her şeyi de kaybedecek.

YAKIN ÇEVRESİNE BÜYÜK TAKİP

Siyaset kulislerinden gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’ye ve danışmanlarına Meral Akşener’in çevresinin tüm detayları ile incelenmesini istemiş.

Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti’de oluşturulan bir çalışma ekibi Meral Akşener ile hareket edenlerin dosyalarını sadece Google üzerinden değil, devletin tüm arşivlerini didik didik ederek hazırlıyorlarmış.

Bu hummalı çalışma sadece FETÖ ile bağlantılı da değilmiş üstelik.

Kimler kriminal suç örgütleriyle ilişki içine girmiş.

Kimlerin adı yolsuzluklara bulaşmış.

Hangi ticaretler içerisinde bulunulmuş.

Hepsi tüm geçmişleriyle tek tek masaya yatırılıyormuş.

AK Parti ve Erdoğan’ın Meral Akşener’in seçmen üzerindeki etkisini gördüğü ve yakın çevresine yönelik sistematik bir çalışma başlattığı siyasi kulislerin en önemli gündemi.

AKŞENER TEHLİKEYİ GÖRDÜ MÜ?

Meral Akşener’in de yeni parti çalışmalarında kendisine yönelik bu tehlikeyi gördüğü ve ona göre önlemler almaya çalıştığı söyleniyor. Akşener’in bu çerçevede yeni partinin kurucular kurulunu yeniden dizayn ettiği ve daha önce FETÖ operasyonu yapılan ülkücü kimlikleriyle bilinen isimleri listeden çıkardığı söyleniyor.

EMEKSİZ YEMEK İSTİYORLAR

Ülkücü camianın önemli isimleri yaşanan gelişmelere karşı oldukça temkinli. En büyük eleştirileri ise, Akşener’i “basamak” yaparak "MHP ve ülkücüler üzerinden emeksiz yemek" isteyenlerin olduğu ve “geçmişini rehin bırakanlar ile geleceğin inşa edilemeyeceği” gerçeği.

2019 seçimleri yaklaşırken Türk siyaseti ve Türkiye pek çok gelişmelere “gebe” gözüküyor.

Bakalım, izleyip göreceğiz…

 

Hakan Sönmez  siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum