Yeni partide büyük çatlak

Yeni partide büyük çatlak

Akşener’in yeni partisinde “Ülküdaşlar” koltuk paylaşımında anlaşamadı, kavga büyük.

Ekim ayında kurucular kurulunun açıklanacağı söylenen ve henüz amblemi ile ismi netleşmeyen Akşener’in yeni parti çalışmalarında ciddi sıkıntılar yaşandığı ifade ediliyor.

MHP’den ayrılarak “merkezde” yeni bir parti çalışmaları içerisine giren Meral Akşener’in ciddi problemlerle karşılaştığı söyleniyor. Gelen haberlere göre Meral Akşener, kurucular kurulunda belli bir sayıda isimi bizzat kendisi belirlerken, kalan az sayıdaki isimi de MHP’den istifa ederek kendisiyle birlikte yürümekte olan “yol arkadaşlarına” ayırdı.

Bu durumun MHP’den istifa eden “ülküdaşlar” arasında koltuk mücadelesini şiddetlendirdiği ve kavganın büyük olduğu iddia ediliyor.

 

İSTANBUL ERSİN BEYAZ’A EMANET

Yeni parti kulislerinden sızan bilgilere göre yeni partinin İstanbul il başkanı Meral Akşener'i arabası ile gezdiren Beyazlar inşaatın sahibi Ersin Beyaz. Ersin Beyaz daha önce FETÖ den soruşturma geçirmiş. Ayrıca, gazete2023’ün sahibi Müjdat Öztürk’ün de kurucular kurulu arasında olduğu söyleniyor.

 

GENÇLİK KOLLARI KORAY AYDIN’DA

Gelen bilgilere göre, Ekim’de kurulacağı ilan edilen fakat yapılan açıklamalarla kuruluş tarihinin Kasım’a alındığı Akşener’in yeni partisinin Gençlik Kolları, eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın tarafından dizayn ediliyor. Bu durum üzerine yeni parti içerisinde siyaset yapmak isteyen diğer isimlerin bayrak kaldırdığı söyleniyor.

Koray Aydın “baba ocağı” dediği MHP’den istifa ederek yeni parti çalışmalarına katılacağını açıklamış ve partinin teşkilatlarını kendisinin kuracağını ilan etmişti.

 

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU TASFİYE EDİLDİ

Kurulacak olan yeni partinin İzmir İl Başkanlığı içinde eski bir DYP milletvekilinin görevlendirildiği belirtiliyor. Bu gelişmeler karşısında Akşener’in en yakın isimlerinden Müsavat Dervişoğlu’nun tavır aldığı konuşuluyor. Parti içerisinde Dervişoğlu’nun tasfiye edildiği ifade ediliyor.

 

Hakan Sönmez        siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum