Tarihi Rezalet! Enver Paşa'yı kütükten silmişler

Tarihi Rezalet! Enver Paşa'yı kütükten silmişler

Osmanlı İmparatorluğu’nun en çok tartışılan komutanlarından Enver Paşa hakkında çok ilginç bilgiler ortaya çıktı. İşe haberin ayrıntıları;

Bazı tarihçiler tarafından Sarıkamış Harekatı'nın sorumlusu olarak gösterilen Enver Paşa'nın kütükten silindiği öğrenildi.

1922 yılında, Türk-İslam ülküsü uğrunda savaştığı Orta Asya'nın Pamir Dağları eteklerinde, atıyla, Rus ordusunun üzerine doğru elinde kılıcı hücum ederken şehit olan Enver Paşa'nın tarihten silinmek istendiği kaydedildi.

SuperHaber'de yer alan habere göre, bazı tarihçiler tarafından büyük bir faciaya dönüşen Sarıkamış Harekatı'nın sorumlusu olarak gösterilen ve yıllar boyunca günah keçisi ilan edilen Enver Paşa'nın torunları "veraset ilamı" çıkarmak için devletin ilgili kurumlarına müracaat ettiklerinde hiç beklemedikleri bir cevapla karşılaştı.

Yasal belgeye ulaşmak için yıllardır verdikleri mücadeleden olumlu sonuç alamayan aile, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Ordu ve Kafkas İslam Ordusu komutanı olarak ülkesine önemli hizmetleri bulunan Enver Paşa'nın Türk nüfus kütüklerinde kaydı bulunmadığını öğrendi.

Enver Paşa'nın aynı zamanda Şehzade Süleyman'ın kızı olan, eşi Naciye Sultan'ın nüfus kaydının bulunduğu defterdeki ilgili sayfanın da yırtıldığı ortaya çıktı.

SADECE GENELKURMAY'DA KAYDI VAR

Enver Paşa'nın Türk nüfus kütüklerinde isminin yer almaması büyük şaşkınlığa neden olurken, paşanın yalnızca Genelkurmay Başkanlığı arşivinde kaydı bulunduğu tespit edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.