Tarikatlar birbirine düştü! Süleymancılar oylarını ne karşılığında sattı?

Tarikatlar birbirine düştü! Süleymancılar oylarını ne karşılığında sattı?

Cübbeli Ahmet, Süleymancılar cemaati hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Türkiye uzun süredir Süleymancılar cemaatinin siyaset sahnesinde aktif bir konum elde etmek ve Türk siyasetini çıkarları doğrultusunda yönlendirmek için attığı adımları konuşuyor.

Cemaatin yönetim kademesinin, itikaden sorunlu alanlara girerek Alihan Kuriş'e kutsiyet atfettiğini gözler önüne seren bazı mesaj ve yazışmaları ortaya çıkarmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ışığında, Süleymancılar cemaati ile ilgili çok önemli yeni bir gelişme daha yaşandı.

Kamuoyunun "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanıdığı Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk ekranlarında, Didem Aslan Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı "Türkiye’nin Nabzı Özel" programında söz konusu cemaat hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Programda gazeteciler Saygı Öztürk, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Ünlü, siyaset-tarikat ilişkisi konusunda kendisine yöneltilen bir soru üzerine Süleymancılar cemaatinin CHP ile yaptığı seçim pazarlığının detaylarını anlattı.

 

Süleymancılar cemaatini kastederek, "tarikat ehli, şeyhten, müritten bahseden" bazı cemaatlerin CHP'ye oy verdiğini belirten Ahmet Mahmut Ünlü şu ifadeleri kullandı;

 

"Şimdi CHP'ye rey verilir mi, verilmez mi beni alakadar etmiyor... Bir tarikatın rabıta yapan, zikir yapan bir cemaatin CHP'ye oy vermesini diğer cemaatler kabul edemez. Böyle bir cemaat var, çok da yoğunlukta Türkiye'de... Niye veriyor? Çünkü diyor ki; Antalya'da diyor, 'Ben seni desteklersem seni kazandırırım, sen de bana kaç yurt verceksin, kaç bilmem ne vereceksin?' diyor. Bu pazarlığı yapıyor, CHP'ye veriyor."

 

 

 

Ahmet Mahmut Ünlü, açıklamasında cemaatin ismini zikretmese de Antalya'da yoğun şekilde faaliyet gösteren söz konusu cemaatin Süleymancılar olduğu biliniyor.

Süleymancıların daha önce, Millet İttifakı bünyesindeki İYİ Parti ve partinin Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek çağrısı yaptığı da ortaya çıkmıştı.

Cübbeli Ahmet Hoca söz konusu cemaatin adını veremese de stüdyodaki gazetecilerin "Süleymancılardan söz ediyor" yorumlarına itiraz etmedi.

Diğer yandan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Süleymancılar cemaatinin destek verdiği CHP'li belediye başkan adayı Muhittin Böcek seçimi yüzde 50,62 oy oranı ile kazanmıştı.

CHP'nin 2014 yerel seçimlerinde oy oranı ise sadece yüzde 34,61 olmuştu.


siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum