‘Taşeron düzenlemesi işçiye atılan bir kazıktır’

‘Taşeron düzenlemesi işçiye atılan bir kazıktır’

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Ağbaba, KHK ile taşeron işçisine kadro düzenlemesine tepki gösterdi ve işçiye kazık atıldığını ifade etti. İşte haberin ayrıntıları;

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçileri kadro düzenlemesine sert tepki gösterdi. Ağbaba bu düzenlemenin  KHK ile yapılmasının müjde veya hediye olmadığını tam aksine işçiye atılmış bir kazık olduğunu söyledi.

Taşeron işçilerin kadro düzenlemesinin kapalı kapılar arkasında hazırlandığını söyleyen Veli Ağbaba, işçilerin ortak talebini içermediğini söyledi.

İşte Milletvekili Veli Ağbaba’nın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşımlar;

1.Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili haftalardır dile getirdiğimiz ve işçilerin de talepleri olan hususlar iktidar tarafından gözardı edildi. Çok açıkça ifade ediyoruz; çıkarılan KHK, eksiktir, gediktir ve en önemlisi Anayasa’ya aykırıdır.

2. Bizim, işçilerin ve konfederasyonların ortak talebi AYRIMSIZ ŞARTSIZ KADRO idi. Ancak bu iktidar, yaptığı düzenlemeyi kimse ile paylaşmadan, bakanlıkların kapalı kapıları ardında hazırlamış ve KHK ile dayatmıştır. Bu düzenleme işçilerin ortak talebini içermiyor.

3. Taşeron işçisine kadro düzenlemesinin KHK ile yapılması bir hediye veya müjde değil, işçiye atılmış bir kazıktır. OHAL KHK’sı ile kadro demek, hak aramanın önündeki engel demektir.

4. OHAL terörle mücadele için çıkarıldı, ama terör dışında her konu KHK’ların konusu haline getirildi. Milletin seçtiği vekillerden oluşan Meclis fiilen işlevsiz hale getirildi. Bu KHK’lar hem halkla hem de Meclis iradesi ile dalga geçmektir.

5. Anayasa Mahkemesi’nin OHAL KHK’larına bakmama yönündeki hukuk garabeti kararı, şimdi yeniden önümüze gelmiştir. Bu düzenlemenin KHK ile getirilmesinin asıl amacı; kadroya alınmayacak, sınavla elenecek, mağdur edilecek işçilerin hak aramasının önüne engel koymaktır!

6. İktidar, emekçiler hak arayamasın diye bir oldu bitti yaratmıştır. Bu bir hukuk devleti anlayışı değil, dikta anlayışıdır. Emekçiler bölünmüş, bazı işçilere kadro verilirken bazılarına verilmemiştir. Bu düzenlemede ayrımcılık vardır, hukuksuzluk vardır, haksızlık vardır!

ag.jpgag1.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.