Tanrıkulu’ndan KHK kararlarına sert tepki

Tanrıkulu’ndan KHK kararlarına sert tepki

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kamuoyundan son iki gündür çok fazla tartışılan yeni KHK kararlarına tepki gösterdi ve AKP hükümetini eleştirdi. İşte haberin ayrıntıları ve Tanrıkulu’nun flaş eleştirileri;

Yeni çıkarılan KHK kararlarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Anamuhalefet kanadından yeni KHK’lara çok sert tepkiler geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’da sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımlar ile KHK kararlarına tek tek tepki gösterdi ve AKP’yi eleştiri yağmuruna tuttu.

İşte Sezgin Tanrıkulu’nun paylaşımları;

Yeni KHK ile Danıştay ve Yargıtay üyelerinin sağlık harcamaları TBMM üyelerinin statüsü ile eşitlendi. Yargının tarafsız ve bağımsızlığının yok edildiği, kararlarının siyasallaştığı bu dönemde AK Parti Hükümetince bu düzenlemenin KHK ile yapılmasının anlamı nedir?

Yeni KHK ile tutuklu ve hükümlülere tek tip elbise giyme zorunluluğu getirildi. Tek tip dayatması insan onuruna aykırıdır, insanlık dışı muameledir, işkencedir.

KHK ile dikkat çeken hüküm; Bütçesi dün olağanüstü artırılan Savunma Sanayi Müsteşarlığı Savunma Bakanlığından alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlandı.Savunma Sanayi, medya patronları ve AK Parti ilişkisi dikkate alındığında bu değişiklik acaba neden?

Yargıtay ve Danıştay üyelerine çağrım; Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı için, bundan sonra vereceğiniz kararlarınıza gölge düşmemesi için, OHAL ile ilgisi olmayan Yargıtay ve Danıştay'ın eksilen saygınlık ve güvenirliliğini yok edecek bu düzenlemeye siz karşı çıkın.

KHK ile yargılanmama muafiyetinin anlamı yasa ile silah kullanma yetkisine hukuk kuralları içerisinde sahip olan güvenlik güçleri dışındaki gladyo-jitem-hizbulkontra  benzeri oluşumlara bundan sonrası bakımından mesaj ve güvence vermektir. "Siz suç işleyin yasası arkadan gelir."

sez1.jpgsez2.jpg 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.