Tek tek inceleniyor! CHP'nin işçi kıyımına Ankara el attı

Tek tek inceleniyor! CHP'nin işçi kıyımına Ankara el attı

CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar'ın işçi kıyımına Ankara el attı. İşten çıkarılan işçilerin dosyaları tek tek inceleniyor.

CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar tarafından iş akitleri fesih edilerek işlerine son verilen işçilerin çıkışlarını incelenmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından dosyalar tek tek inceleniyor.

Müfettişlerin işten çıkarılan işçilerin tek tek ifadelerine başvuracağı öğrenildi.

MERCEK ALTINA ALINDI

CHP'li başkan Karalar'ın "bankamatikçiler" diyerek işten çıkarmalarına tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Kurban Bayramı'ndan önce işçi çıkışlarının mercek altına alınacağı sinyalini vermişti.

Sarıeroğlu, "Adana'da, 800'ün üzerinde olduğu söylendi ama bende olan bilgi, bu rakamın 2 bin 500'lere kadar ulaşacağı. Bu işlerin takipçisi olacağım. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptım. Sayın Bakanımızla görüştüm. İnşallah bir müfettiş görevlendirecekler ve bu belediyelerdeki işçi çıkarmalarını, maaş ödememe gerekçelerini yerinde inceleyecekler" demişti.

Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan vekili Ozan Gülaçtı, işçi çıkışlarının insani haklara aykırı olduğunu belirterek, "Müfettişlerin incelemelerinin sonucu ne çıkarsa herkes saygı göstermek zorundadır" dedi.

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.