Tekel bayi sahibinin aylarca tecavüz ettiği köpek öldü! Kendisi de 600 lira cezayla serbest bırakıldı

Tekel bayi sahibinin aylarca tecavüz ettiği köpek öldü! Kendisi de 600 lira cezayla serbest bırakıldı

İstanbul Kartal'da tekel bayii işleten Mehmet Haner isimli şahısın bir ay boyunca işkence ve tecavüz ettiği sokak köpeği öldü.

İstanbul Kartal’da tekel bayisi sahibi Mehmet Haner'in bir ay boyunca sokak köpeğine tecavüz ettiği görüntüler geçtiğimiz günlerde gündem olmuştu.

İğrenç sapığın tecavüz edip, dövdüğü köpek hayata tutunamadı.

Olay sonrası gözaltına alınan Mehmet Haner isimli şahıs ise, 600 TL idari para cezasının ardından serbest bırakıldı. Sosyal medyada duyulan olayın ardından mahalleliler Haner’i dükkânına gelerek darp etti. Daha sonra hakkında şikâyetçi oldu.

 

 

KÖPEK KURTARILAMADI

 

İğrenç olayın ortaya çıkmasının ardından köpek veterinere götürüldü. Bedeninde tecavüze bağlı tümörler oluşan köpek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haykonfed Başkanı Haydar Özkan, “Bu korkunç olay hepimizi derinden etkiledi. Ne söylesek boş, hayvanı koruma kanunu çıkmadığı takdirde bu tip olayları yapan kişiler ufak cezalarla kurtulacak. Hayvanların canı var, hapis cezaları verilmesi gerekiyor” dedi.

 

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı ise konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

 

“Haftalarca, aylarca tecavüze uğrayan köpek öldü, faile verilen ceza 600 TL. Adam serbest. Bu yaptırımda caydırıcılıktan söz edilebilir mi? Yıllarca yasa yapıcılara anlattık bu vahşeti. Sonuç yok. Hayvanları korumaya yönelik donanımlı bir yasa bulunmadığından artık toplum hukuksuzluğa itiliyor. Bu olay sonrası failin başına gelenler bunun göstergesi. Bu çok tehlikeli bir sürece girildiğini gösteriyor. Yasanın acilen çıkması gerekiyor.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.