Termik santral haberini yapan Beste Uyanık CNN TÜRK'ten kovuldu

Termik santral haberini yapan Beste Uyanık CNN TÜRK'ten kovuldu

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda uzun süre tartışılan termik santrallerinin filtre takması olayı CNN TÜRK’TE haber olmuştu. Haberde, termik santrallere filtre takmadan 2,5 yıl daha üretim izni verilmesine dair yorumlar tepki çekmişti.

Termik santraller haberini Beste Uyanık’ın CNN TÜRK’teki iş akdi feshedildi.

Haberi sunan Beste Uyanık, termik santral bacalarına filtre takmanın maliyetini anlatmıştı. Habere göre bacalara filtre takılmaya zorlanırsa, maliyetinden dolayı santraller kapanacak dolayısıyla, evler ışıksız kalacak, metrolar sefer düzenleyemeyecek, makineler çalışmayacaktı.

Haberin ardından bir süredir izne çıkartılan Uyanık’ın CNN Türk’ten kovulduğu öğrenildi. Söz konusu haberi kendisinin hazırladığı belirtilen Beste Uyanık’ın, bugün kanal ile olan ilişiği kesildi.

 


beste-uyanik.JPG

 

BESTE UYANIK KİMDİR?

CNN Türk'te yayınlanan "Özel Sektör" programının sunucusu olan Beste Uyanık, son dönemlerin en çok merak edilen isimlerinden oldu. Beste Uyanık'ın kim olduğunu ve kariyerini merak eden vatandaşlar, Beste Uyanık hakkında bilgi edinmek için internette araştırma yapıyor. İşte, Beste Uyanık hakkında merak edilen detaylar...

6 Mart 1987 doğumlu. Adını ünlü doktor ve bestekar Prof. Dr. Alaattin Yavaşça'dan aldı. İlköğretimden lise sona kadar Nişantaşı Işık‘ta okudu. Mühendis olacak diye beklenirken modaya merak sardı ve New York’taki Parsons School of Design’a gitti. 2 yıl sonunda dikiş makinasıyla olan savaşını kaybetti. Ve ardından New York University’de Medya, Grafik Tasarımı ve Ekonomi bölümlerini bitirdi. Yüksek lisansını da New York’ta bulunan Pace University’de Görsel İletişim ve Medya Sanatları üz Film Academy’de oyunculuk eğitimi aldı.

New York’ta Amerika’nın önde gelen dergi ve televizyon kanallarında editörlük yaptı. Dünyaca ünlü organizatör Preston Bailey’nin internet ve televizyondan sorumlu editörü olarak çalıştı. 2012 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Beste Uyanık, Dialog Eğitim Merkezi’nde spikerlik, sunuculuk ve diksiyon eğitimi aldı.

Yurtdışında 7 yıl boyunca Lime Rock Park Nascar Araba Yarış Merkezi’nde lisanslı ralli pilotu olarak 100’den fazla araba yarışına katıldı. Off-Road ve pist yarışları uzmanlık alanları. Beste Uyanık, pazar günleri ekrana gelen Özel Sektör programını sunuyor ve Ekonomi Servisi’nde haber yapıyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.