Terör saldırısında plaka bilmecesi! Ankara'ya kadar nasıl geldiler?

Terör saldırısında plaka bilmecesi! Ankara'ya kadar nasıl geldiler?

Ankara'da gerçekleştirile terör saldırısının ardından tartışmalar devam ederken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken bir yazı geldi.

PKK’lı iki teröristin Meclis’in açılacağı gün İçişleri Bakanlığı’na yönelik olarak yaptığı saldırıyla ilgili bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, teröristlerin Suriye'den Ankara'ya geçiş güzergahları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Teröristlerin Kayseri'de şehit ettikleri veteriner teknisyeni Mikail Bozlağan’ın aracı ile Ankara'ya geldiklerini hatırlatan Selvi, aracın plakasına dikkati çekti.

"Terör örgütünün bu eyleme uzun süredir hazırlandığı ortaya çıktı." diyen Selvi, "Canlı bomba eylemini gerçekleştiren teröristlerin, Murat Karayılan’a bağlı olan “Ölümsüzler Taburu”nda yer almaları nedeniyle saldırı talimatının Karayılan tarafından verildiği düşünülüyor." ifadelerini kullandı.

 

Teröristlerin Suriye'den Ankara'ya geçiş güzergahını madde madde değerlendiren Selvi yazısını şöyle sürdürdü:

 

"1. İki teröristin paramotorla Amanoslar’a indikleri, oradan Adana üzerinden Kayseri’ye geçtikleri belirlendi. Teröristlerin eylem hazırlıklarının dışarıya sızmaması için, içerideki terör unsurlarıyla irtibat kurmamaya özen gösterdikleri düşünülüyor.

2. Paramotorla Amanoslar’a iniş yapan iki teröristin Hatay’dan Kayseri’ye araçla mı yoksa kırsal alandan yürüyerek mi intikal ettikleri tespit edilmeye çalışılıyor. İki teröristin paramotorla Kayseri’ye kadar geldiği iddiası doğrulanmıyor. Paramotorla Amanoslar’a indikleri ifade ediliyor.

3. Üzerlerinden cephanelik denecek kadar silah, mühimmat ve C-4 patlayıcı çıkan iki teröristin, silahları yanlarında mı getirdikleri yoksa silahların ayrı yoldan getirilip bir noktada teröristlerle mi buluşturulduğu noktası aydınlatılmaya çalışıyor. Daha önceki eylemlerde patlayıcı ile teröristler ayrı kanallardan getirilip, saldırı öncesinde buluşturuluyordu.

4. Teröristler Kayseri Develi’de Çataloluk Köyü’nde veteriner teknisyeni Mikail Bozlağan’ı şehit ederek aracını gasp etmişlerdi. Teröristler gasp ettikleri hafif ticari araçla 400 kilometrelik yolu kat ederek Ankara’ya ulaşmışlardı. Eylemin gerçekleştiği andan itibaren aracın plakasının sisteme girilip girilmediği araştırılıyor. Teröristlerin gasp ettikleri hafif ticari araçla Ankara’ya gelerek bu saldırıyı nasıl gerçekleştirdikleri sorusuna cevap aranıyor. Terör soruşturmasını yürüten savcılık ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler bu soruya yanıt arıyor.

 

ANKARA’YA KADAR NASIL GELDİLER?

 

5. Teröristlerin aracı gasp ettikleri olay, jandarma bölgesinde yer almıştı. İlk tespitler, aracın plakasının sisteme girildiği ama terör eylemi koduyla girilmediği yönünde. Bir cinayet şüphesi nedeniyle aracın plakasının sisteme asayiş olayı olarak girildiği yönünde. Ama işlenen cinayet nedeniyle araç asayiş koduyla da sisteme girilse dahi 400 kilometrelik Kayseri, Kırıkkale ve Ankara yolunda kameralarca tespit edilmeden, Ankara’ya kadar nasıl ulaştığı araştırılıyor. Eğer terör koduyla girilseydi kameralar tarafından kırmızı kodlu tespit edilirdi.

 

ASIL HEDEF MECLİS MİYDİ?

 

6. Teröristler saldırıyı Meclis’in açıldığı 1 Ekim günü gerçekleştirmişti. Teröristlerin, Meclis kavşağındaki trafik polislerinin kuşkulanmaları üzerine‘U’ dönüşü yapıp İçişleri Bakanlığı’na yönelerek saldırıyı gerçekleştirmeleri, “Acaba asıl hedef Meclis miydi?” sorusunu gündeme getirdi."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.