Terör suçundan hapis cezası alan Kaftancıoğlu: 'Siyasi yasaklı hale gelebilirim'

Terör suçundan hapis cezası alan Kaftancıoğlu: 'Siyasi yasaklı hale gelebilirim'

Terör suçundan 9 yıl 8 ay hapis cezası alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, üst mahkemenin cezasını onaması halinde siyasi yasaklı hale geleceğini söyledi.

Terör suçundan 9 yıl 8 ay hapis cezası verilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, üst mahkemenin cezasını onaması halinde siyasi yasaklı hale geleceğini söyledi.

Kaftancıoğlu, "Özellikle davanın açılma süreci, gündeme gelme dönemi, seçimden sonra bu şekilde nihayetlenmesi, siyasi olarak baş edemedikleri bir kişinin hukuki yollarla engellenmek istendiğini gösteriyor. Bunun böyle olduğunu düşünmek istemezdim ama vaziyet ister istemez bunu düşündürtüyor" derken, "Çünkü bu cezalar istinaf mahkemesinde bozulmazsa, ki bozulmayabilir, bırakın tutuklanmayı, siyasi yasaklı hale geleceğim" ifadesini kullandı.

'ARINÇ'I KUTLUYORUM'

Bülent Arınç'ın kendisi hakkında verilen cezayı eleştirmesini de değerlendiren Kaftancıoğlu, "Bülent Arınç, genel hukuk kurallarına, hukuk devleti normlarına bakıldığında, gayet hukuksal bir tespit yapmış.

Dolayısıyla Arınç’ınkini şahsıma yapılmış bir destek, jest olarak görmüyorum. Hukuk kuralları neyi gerektiriyorsa onu söylemiş. Kendisini de bundan dolayı kutluyorum" dedi.

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Gazete Duvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.