Terörist başı Gülen'in doktoru ile 776 defa konuşan Arınç'ın damadının telefon kayıtları

Terörist başı Gülen'in doktoru ile 776 defa konuşan Arınç'ın damadının telefon kayıtları

FETÖ üyeliğinden yargılanan ve geçtiğimiz günlerde beraat eden Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in 776 arama ile terörist başı Fetullah Gülen'in doktoru olan Tuncay Delibaşı görüştüğü tespit edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyeliğinden yargılanan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter beraat etti.

15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Arınç'ın damadı Yeter, mahkemede, FETÖ'nün darbe girişimine karşı sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğunu ifade etmişti.

Yeter, "Benim bu yapıyla hiçbir şekilde ilişkim olmamıştır. Dosyaya sunduğum sosyal medya paylaşımları da bunu kanıtlamaktadır. Vatanını, milletini ve bayrağını seven biriyim, beraatimi talep ediyorum." şeklinde savunma yapmıştı.

Ancak, FETÖ’nün sivil toplum örgütlenmelerinde aktif rol alan Yeter'in, örgütün tepe yöneticileri ile çok yakın ilişkiler kurduğu biliniyor.

Yeter'in yargılandığı davanın iddianamesinde yer alan bir belge, Arınç'ın damadı ile FETÖ arasındaki ilişkinin boyutunu gözler önüne serecek mahiyette.

Bu belgede, Yeter'in örgütün üst düzey isimleri ile yaptığı görüşmeler listelenmişti.

 

776 KEZ GÖRÜŞMÜŞ

 

"Tepe Yönetici" olarak kategorize edilen Cemil Koca, Şerif Ali Tekalan, Hüseyin Kara, Akın İpek, Bahattin Karataş, Tuncay Delibaşı ve Süleyman Uysal gibi önce gelen örgüt üyeleri ile yoğun telefon görüşmeleri yaptığı ortaya çıkmıştı.

 

ekrem-yeter-siyasetcafe.jpg

 

Ekrem Yeter'in en çok konuşmayı da 776 arama ile terörist başı Fetullah Gülen'in doktoru olan Tuncay Delibaşı ile gerçekleştirdiği tespit edilmişti.

 

arinc-bulent.JPG


siyasetcafe.com

 

 

Bülent Arınç anadili RUMCA konuşurken

Bülent Arınç anadili RUMCA konuşurken

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.