Tezkereye 'hayır' diyen Kılıçdaroğlu'ndan bir garip açıklama: 'O Kandil'i yerle yeksan etmezsem...'

Tezkereye 'hayır' diyen Kılıçdaroğlu'ndan bir garip açıklama: 'O Kandil'i yerle yeksan etmezsem...'

İttifak ortağı HDP'nin baskılarına dayanamayan ve tezkereye hayır oyu veren Kılıçdaroğlu, bugün "Kandil'i yerle yeksan edeceğim" açıklaması yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü Grup Toplantısı'nda geçtiğimiz günlerde Siirt'te yaşanan "Burası Kürdistan" çıkışıyla ilgili konuştu.

Söz konusu çıkışa tepki vermediği nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Akşener, 'Biz HDP'yi terör örgütü PKK'nın yanında konumlandırıyoruz.' dedi.

 

 

Akşener'in bu sözlerinin ardından ittifak ortağı HDP'den eleştiri geldi.

 

TEZKEREYE HAYIR DİYEN KILIÇDAROĞLU'NDAN BİR GARİP AÇIKLAMA

 

Geçtiğimiz günlerde Meclis'te oylanan Suriye- Irak tezkeresine ittifak ortağı HDP’den gelen baskılar üzerine ‘hayır’ oyu kullanan CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün tıpkı ittifak ortağı Akşener gibi HDP'yi hedef alan sözler sarfetti.

Yozgat'ta Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması'nda konuşan CHP lideri, Kandil’e operasyon sözü verdi.

Kılıçdaroğlu, ''Söz veriyorum, o Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana Kılıçdaroğlu demesinler" dedi.

 

MİLLET İTTİFAK'I DAĞILIYOR MU? YOKSA SEÇMENİN GAZI MI ALINIYOR?

 

Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun peş peşe yaptığı HDP'ye yönelik bu çıkış akıllara ilk olarak Millet İttifakı dağılıyor mu? sorusunu getirse de aslında Akşener'in yaptığı Kürdistan tepkisizliği ve Kılıçdaroğlu'nun tezkere kararı 2023 seçimleri için sağ seçmenin gazını almak olarak yorumlanıyor.

CHP'li Özgür Özel'in 'Herkes biliyor ki Kandil'de terörist yok' sözlerini unutan ve Kandil'e operasyon sözü veren Kılıçdaroğlu'nun bu bu açıklaması CHP'nin tutarsızlığını gözler önüne seriyor.



Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.