THY’nin maaşları yarıya indirme planı pilotları ayağa kaldırdı!

THY’nin maaşları yarıya indirme planı pilotları ayağa kaldırdı!

THY'nin maaşları yarı yarıya düşüreceği yönünde plan yaptığı iddiaları gündeme oturdu.

Son 3 aydır kısa çalışma ödeneği ile minimum düzeyde maaş aldıklarını vurgulayan havacılık sektörü sendikaları ve dernekleri, tam da THY ile görüşmeler sürerken, maaşlarının yarı yarıya düşeceği yönündeki haber üzerine ayağa kalktı.

Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVA-SEN) yetkili sendika HAVA-İŞ’in tutumunu eleştirdi.

HAVA-SEN tarafından yapılan açıklamada, “Tüm paydaşların özveride bulunmaları esas kabul edilmeli, sorunu ağırlıklı olarak çalışanların ücretlerine yüklenerek çözme kolaycılığından kaçınılmalıdır. Son 3 aydır THY yönetimi ücretlerimizi önce yüzde 80, sonra yüzde 90 oranında düşürdü. İlk günden bu yana THY'nin çalışanlarla karşılıklı oturup, her iki tarafın da elini taşın altına koyması gerektiğini söylüyoruz. Böylesi, bazı haberler yayarak algı operasyonu yapmaktan, çok daha dürüst olacaktır. Çalışanlar buna hazırdır. Yetkili sendika HAVA-İŞ'in tutumu ise sarı sendikacılık düzeyinin dahi altına inmiştir.” ifadesi kullanıldı.

 

'MAAŞLARIN YARIYA İNDİRİLMESİ PİLOTLARI İTİBARSIZLAŞTIRIR'


Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) pilotların maaşların yarıya indirilmesiyle itibarsızlaştırılacağını belirtirken, “Bu büyük hatadan vazgeçilmelidir. Pilotların elde ettiği gelir uluslararası kurallara ve arz-talep dengesine göre belirlenir. Pilotların maaşı, can pahasına elde edilen son kuruşuna kadar helal kazançtır. Aylardır maaş almayan pilotları toplum gözünde itibarsızlaştırma amacına yönelik maksatlı ve manipülatif yayınları en ağır şekilde kınadığımızı saygı ile kamuoyunun bilgisine sunarız” diyor.

 

'MAAŞLAR TIRPANLANMAK İSTENİYOR'


HAVA-İŞ Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal yaptığı açıklamada henüz resmi bir teklif almadıklarını belirtirken “Yönetimin sosyal hakları ve maaşları tırpanlamak istediğini anlıyoruz. Çalışanlarımızın kabul etmediği hiçbir teklifi kabul etmeyiz” ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.