TKP’den başkan adayı olan Fatma Akın: "AK Partili kocamı komünist yaptım"

TKP’den başkan adayı olan Fatma Akın: "AK Partili kocamı komünist yaptım"

Türkiye Komünist Partisi’nin başörtülü adayı Fatma Akın, AK Partili kocasını uzun uğraşlar sonucu nasıl komünist yaptığını anlattı. Akın ayrıca sokakta nasıl tepkiler aldığını ve bu tepkilere karşı nasıl yanıt verdiğini de paylaştı.

TKP’nin Güngören Belediye Başkan adayı Fatma Akın, başörtülü bir kadın işçi olarak nasıl komünist olduğunu anlatırken, eşini de kendi siyasi görüşüne yaklaştırma sürecini paylaştı. Fatma Akın ayrıca, vatandaşın kendisine yönelik olumlu ve olumsuz tepkilerini de anlattı. İşte tekstil işçisi olarak çalışan ve TKP'den belediye başkan adayı olan Fatma Akın’ın dikkat çeken röportajı…

AK PARTİLİ EŞİNİ TKP’Lİ YAPTI!

Hürriyet Gazetesi’nden Ayşe Arman’a konuşan Fatma Akın, “Eşin AK Partiliyken nasıl TKP’li oldu?” sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Ooooo çok meşakkatli bir süreçti. Ne kadar çok kavga ettik anlatamam. Ondan sonra dedim ki, 'Ya ben niye kavga ediyorum? Onu eğiteyim', tabii bunu ona böyle söylemedim, çaktırmadan yapmaya başladım. Cumhuriyet’ten bu yana önemli tarihi dönüm noktalarını gösteren videoları izlettim.”

“Videoları nereden buldun?” sorusu üzerine Youtube’dan bulduğunu söyleyen Fatma Akın, “Eşim hiçbirini bilmiyormuş, insan tarihe bakınca büyük resmi daha iyi görüyor, o da gördü ve doğru yolu seçti” dedi.

SOKAKTA NASIL TEPKİLER ALIYOR?

Seçim çalışmalarda altığı tepkileri de paylaşan Fatma Akın, ‘başındakinden utan’, ‘önce başını aç’ gibi olumsuz tepkilerin yanı sıra ‘helal olsun’ diyenlerin de olduğunu söyledi.

Bu tepkilere karşı sağduyusunu koruduğunu ifade eden Fatma Akın, vatandaşa ‘Senin için de mücadele ediyorum, sen rahat yaşa diye’ dediğini sakin bir şekilde kendisini tanıttığını ve mücadelesi hakkında bilgiler verdiğini, bunun karşılığında ise bazılarının dönüp gittiğini, bazılarının ise dinleyip hak verdiğini aktardı.

FATMA AKIN KİMDİR?

Türkiye Komünist Partisi’nin İstanbul’da Güngören Belediye Başkan adayı olan Fatma Akın 1977 yılında Samsun’da doğdu. Memur olan babası nedeniyle ilköğrenimini ülkenin çeşitli yerlerinde tamamalamak zorunda kaldı. Dışarından lise eğitimine devam eden Fatma Akın, tekstik sektöründe işçi olarak çalışmaktadır. Ayrıca evli olan Akın’ın bir de oğlu var.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.