İYİ Parti’de Komünist Başkan rahatsızlığı!

İYİ Parti’de Komünist Başkan rahatsızlığı!

Bir tane bile il belediye başkanı kazanamayan İYİ Parti'nin Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Tunceli Belediye Başkanlığı'nı kazanan TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu rahatsızlığını açıkladı.

Tunceli Belediye Başkanlığı'nı kazanan TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu'yla ilgili de açıklamalarda bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Ne olduğunuzdan, neye inandığınızdan çok ne yaptığınıza bağlı olarak itibar bulacaksınız anlamı taşımaktadır" diyerek rahatsızlığını dile getirdi.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin genel seçim, referandum ve en son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile ortak hareket eden CHP ile yerel seçimlerde işbirliği yapan İYİ Parti bir tane bile il belediye başkanı kazanamadı. Ancak Türkiye’de bir TKP adayı bir de Bağımsız adayın il belediye başkanı kazanması İYİ Parti’yi rahatsız etti.

Seçimden sonra sessizliğe bürünen ama halen HDP desteği ile oylarını İstanbul’da oylarını artıran CHP adayına sahiplenerek bu başarısızlığın üzerine örtmeye çalışan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Tunceli belediye başkanlığını kazanmasından çok rahatsız oldu.

İYİ Partinin bir tane bile il belediye başkanı kazanamazken Tunceli'de, Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Fatih Mehmet Maçoğlu'nun belediye başkanı seçilmesinden rahatsız olan Ağıralioğlu, "Rusya'da bile aday olsa, bir komünistin belediyeyi alabilme imkanı yokken Tunceli'de bir belediyeyi alabilmiş olması; ne olduğunuzdan, neye inandığınızdan çok ne yaptığınıza bağlı olarak itibar bulacaksınız anlamı taşımaktadır. Türk siyaseti bu mesajı almak zorundadır" dedi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.