Trabzon Uzungöl'e giden vatandaş böyle tepki gösterdi! 'Burası Arapgöl olmuş'

Trabzon Uzungöl'e giden vatandaş böyle tepki gösterdi! 'Burası Arapgöl olmuş'

Türkiye'nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Trabzon Uzungöl'e giden bir vatandaş "Şöyle bir gezelim dedik ama burası Uzungöl değil Arapgöl olmuş" diyerek tepki gösterdi.

Trabzon'un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl'den paylaşılan yeni videolar şoke etti. Arap turist sayısının artışı sebebiyle Arapça tabelaların fazlalaşması ve kentin Araplara göre biçimlendirilmesi tepki çekerken, bir vatandaş tarafından paylaşılan görüntüler dikkat çekti.

Eyüp Sabri Kundak adlı vatandaş, sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımla Uzungöl'den görüntüler yayınladı. Kundak, "Şöyle bir gezelim dedik ama burası Uzungöl değil Arapgöl olmuş. Türk bulmak çok zor. Türkçe konuşan birisine rastlamak çok zor. Tüm tabelalar, plakalar Arapça. Konuşma dili Arapça" ifadelerini kullandı.

 

Eyüp Sabri Kundak adlı vatandaş videoda şunları söyledi:

 

"Herkese merhabalar. Trabzon Uzungöl'e geldik. Şöyle bir gezelim dedik ama burası Uzungöl değil Arapgöl olmuş. Türk bulmak çok zor. Türkçe konuşan birisine rastlamak çok zor. Tüm tabelalar, plakalar Arapça. Konuşma dili Arapça. Hiçbir şekilde bir şey yemenin içmenin imkanı yok, fiyatlar çok fahiş. Ne hallere düştüğümüzü bir kaç görüntüyle göreceksiniz. İçim kan ağlıyor.

Şu anın ekonomisiyle söylüyorum. Sizin hiçbir zaman sahip olamayacağınız imkanlarla süper tatil yapıyorlar. Alamayacağınız telefonları alıyorlar, arabalara biniyorlar, yemekleri yiyorlar. Şuna müsaade edenler 'Ben Türk'üm, milliyetçiyim' demesin. Tamamen Araplaşmış durumdayız."

 

 

ARAPLARA GÜL DAĞITMIŞTI


Trabzon'da AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selaattin Çebi, şehir meydanında Arap turistlere gül dağıtmıştı. Çebi, Arapça tabelalara yöneltilen tepkiler için "Turistlere karşı algı operasyonu yapıldığını görüyoruz. Algı operasyonu Trabzon özelinde belki ama temel hedef Türkiye’dir" açıklamasını yapmıştı.

 

101726.jpg


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.