‘Trafik Hayattır’ projesi fark yarattı

‘Trafik Hayattır’ projesi fark yarattı

5.kez gerçekleştirilen ‘Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda sosyal sorumluluk platformu ‘Trafik Hayattır’ın gerçekleştirdiği projelere ve çalışmalara yer verildi

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen 5. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi. “Herkes İçin Sürdürülebilir Şehirler” temasıyla düzenlenen sempozyumda yer alan Trafik Hayattır! özel oturumunda Doğuş Otomotiv’in kurumsal sosyal sorumluluk platformunun 2004 yılından bu yana toplumun farklı kesimleri özelinde yaptığı projeler, Trafikte Anne ve Çocuk güvenliği konusundaki çalışmaları ve HOP aplikasyonu ile ilgili bilgiler katılımcılara aktarıldı. Sempozyumda ayrıca dünyadan ve Türkiye’den alanında uzman markaların konuşmacıları, akıllı şehirler ve uygulamalar üzerine faaliyetlerini aktardı.

Sempozyumdaki oturumda detayları aktarılan ‘Trafik Hayattır’ platformunun, toplumdaki her kesimin trafik güvenliği bilincini artırma hedefiyle yola çıktığı ve ‘Trafikte Güvenli Sürüş ve İlk Yardım Eğitimleri’ ile 2 bin Doğuş Grubu çalışanına, 8 bin 900 saat eğitim verildiği aktarıldı.

Trafik Hayattır! platformunun hayata geçirdiği projeler daha sonra Dünya Sağlık Örgütü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kuruluşların desteğini alarak etki alanını genişletti. 2012’de üniversite öğrencilerinde trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için Yüksek Öğretim Kurulu ile el ele verildi. Trafik Güvenliği Uzaktan Eğitimi’nin seçmeli ders olarak müfredata girmesini sağlanarak 15 üniversitede, 16 binden fazla öğrenciye ulaşıldı.

‘Trafikte çocuk güvenliği’ konusu için çocuk psikolojisi alanında uzman Prof. Dr. Üstün Dökmen marka elçisi olarak seçildi. Üstün Dökmen’in çocuk güvenliğine yönelik psikolojik yaklaşımları konu alan videolarının sosyal medyada büyük ilgi gördüğü sempozyumda paylaşıldı. Özel ve kamu hastanelerindeki kadın doğum hemşireleri için, konuyla ilgili eğitimler düzenlendi. 200 sağlık personelinin eğitimi tamamlandı.

Trafik Hayattır tarafından bisiklet kullanıcılarının trafikte daha güvenli olmaları amacıyla geliştirilen “HOP!” mobil uygulaması sempozyumda ‘Akıllı Şehirler Uygulamaları’nda iyi uygulama örneklerinden biri olarak gösterildi. Türkiye’de son 5 yılda bisiklet kazalarının yüzde 300 arttığına değinilen oturumda, olası kazaları azaltmak için bisiklet sürücülerinin yoluna çıkan araç sürücülerine otomatik bildirim gönderilerek, bisikletlilerin trafikte fark edilmesini sağlayan HOP aplikasyonundan bahsedildi.

Trafik Hayattır’ın projeleri sempozyuma katılan global ve yerel birçok kurumun ve katılımcıların ilgisini gördü.

 

Siyasetcafe.com

 

1509696690_dogus_otomotiv.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.