Tren faciasında flaş gelişme! Hareket memurunun ifadesi ortaya çıktı

Tren faciasında flaş gelişme! Hareket memurunun ifadesi ortaya çıktı

Ankara’da 9 kişinin hayatını kaybettiği, 86 kişinin ise yaralandığı tren kazasıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Hareket memurunun ifadesi ortaya çıktı.

Ankara Yenimahalle’de geçtiğimiz hafta meydana gelen tren kazasında 9 kişi ölmüş 86 kişi yaralanmıştı. Bu olayın ardından hareket memuru, kontrolör ve makasçı gözaltına alınmış ve emniyete götürülmüştü. Gözaltına alınan 3 kişinin emniyetteki ifadeleri alındıktan sonra 3 memur tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Tren faciasının ardından gözaltına alınan 3 isim Ankara Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısına ifade verdi.

Hareket memuru Sinan Y.’nin ifadesi ise ortaya çıktı.

İLETİŞİM KOPUKLUĞU’NDAN KAYNAKLANDI

Kazanın iletişim kopukluğundan kaynaklandığını söyleyen Sinan Y. tren makinistlerinin birinci yoldan hareket ettikten sonra dokuz makas değişikliği ile H1 hattına girmesi gerektiğini, fakat makas değişikliği yapılmadan H2'ye girdiğini görmeleri gerekmesine rağmen bu konuda kendisiyle iletişime geçmediklerini ve bildirimde bulunmadıklarını ileri sürdü.

Tarikatlara tasfiyeler başladı: Menzil’e operasyon

İletişim kopukluğu ve bilgi eksikliğinden dolayı kazanın yaşandığını tekrarlayan  hareket memuru Sinan Y.  şu ifadeleri kullandı:

"Kaza, Tren teşkil memurunun (makasçının) bana makasları değiştirip treni H1'e aldığına dair teminat vermesine rağmen 5 makası H1'e tanzim etmemesi, H2'ye girdiğini gören makinistlerin yanlış yola girdiklerine dair bana ve kontrolöre herhangi bir bilgi verilmemesinden kaynaklandı."

Erdoğan'dan YHT faciası çıkışı: Tamamına hesabını soracağız

Öte yandan hareket memuru Sinan Y. gerekli önlemleri almayan üst yönetimin kazadan sorumlu olduğunu da sözlerine ekledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.