Tüm dünya o hadisi tartışıyor “ Güneş Batı’dan mı doğacak?”

Tüm dünya o hadisi tartışıyor “ Güneş Batı’dan mı doğacak?”

Tüm dünya o soruyu soruyor “ Güneş Batı’dan mı doğacak?” 3 semavi dine göre Kıyamet Alametleri nelerdir?

Art arda yaşanan depremler, İspanya'da denizin köpürmesi, Avustralya'daki yangınlar, seller ve dolular, Venedik'in sular altında kalması, küresel ısınma, Çin'den dünyaya yayılan corona virüs, uçak kazaları, çığlar ...

Dünyada ve Türkiye’de son dönemlerde yaşanan bu felaketler neyin habercisi? Tüm bu yaşananlar kıyamet alametleri mi?

 

kiyamet1.jpg

Bilim insanlarının “Dünyanın kuzey manyetik kutbu, Kanada'dan ve Sibirya'ya hızla kayıyor. Manyetik kutup yer değiştirdiğinde kuzey, güney olacak; doğu ise batı olacak.” Açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Bilim insanları da Hz. Muhammed'in kıyamet hadisini doğruladı 'Güneş batıdan doğacak.'

 

kiyamet2.jpg

Bilim insanlarını çok tedirgin eden bu kayma akıllara da Hz. Muhammed'in bahsettiği kıyametin son büyük alametinden Güneş'in batıdan doğacağı hadisini getirdi. O ünlü hadis "Güneş batıdan doğmadıkça, Kıyamet kopmaz. O zaman herkes iman ederse de fayda vermez" idi.

SOSYAL MEDYADA TT OLDU

Sosyal medya kullanıcıları bu haberin ardından kıyamet mi kopuyor sorularını gündeme taşıyarak “Kıyamet” etiketi açtılar. Güneşin batıdan doğacağı iddiası sosyal medyada TT oldu ve konuyla ilgili binlerce soru ve yorum geldi.

kiyamet3.jpg

3 SEMAVİ DİNE GÖRE KIYAMET ALAMETLERİ

İslama göre kıyamet alametleri:

İnsanların büyük bina yapmada adeta yarışacakları, anne-babaya saygının kalmayacağı ve evlilik dışı yani gayri meşru doğumların artacağı küçük kıyamet alametleri olarak inanılıyor.

kiyamet4.jpg

Köpek beslemenin çocuk yapmaktan daha cazip olacağı gibi küçük alametlerin ardından gelen, büyük alametleri takiben kıyamet kopacağına inanılıyor. İslama Göre Büyük Kıyamet Alametleri ise şöyle; Büyük kıyamet alameti ise; Deccal'in ortaya çıkacağı ve müslümanları kötülüğe sevk etmeye çalışacağı ardından, dünyayı 40 gün boyunca bir dumanın kaplayacağı ve Dabbetü’l-arz adı verilen bir yaratık ortaya çıkacağı belirtiliyor. Bu kargaşaya son verecek olay ise, Hz.İsa'nın tekrar yeryüzüne inmesi ve Deccal'i öldürmesi.

 

kiyamet5.jpg

“Yeryüzünde bozgunculuk yapacak” diye tanımlanan Ye’cuc ve Me’cuc adındaki iki topluluğun ortaya çıkması ve doğuda, batıda ve Arap yarımadasında üç büyük depremin meydana gelmesi ise, bir diğer alametler olarak görülüyor.

Son büyük alamet ise güneşin batıdan doğması... Artık, sonun yakın olduğunu haber verecek.

Hristiyanlık’ta Kıyamet ve Armegedon

İncil’de kıyamet öncesi için şunlar söyleniyor; ''Son günlerde sıkıntılı zamanlar gelecek. Zira insanlar benliklerine, paraya, gurura, kendini beğenmişliğe, sövgüye, ukalalığa düşkün, ebeveynine itaatsiz, nankör, günahkar, zalim, öfkesine yenik, müfteri, sefih, gaddar, iyilik düşmanı, hain, pervasız, gururla şişkin, Tanrı’yı sevmekten çok hazlara düşkün, dinin kudretini inkar ederken, onun sadece biçimini gözeteceklerdir. Bu insanlardan yüz çevir.''

kiyamet6.jpg

Eski Ahit’teki kehanete göre dünyayı ele geçirmeye çalışan güçler, yeryüzünün ve tüm dünyanın kralları, doğudan, Fırat nehrinin doğusundan gelen krallar toplanacak ve korkunç büyüklükte ordularla, dehşetli silahlarla çarpışacaklar.

Evangelistlere göre, inançsızlar da bu savaşta Müslümanların yanında yer alacak. Bu fanatik anlayış şimdi, Arap-İsrail, İslam-Hristiyan, medeniyetler çatışması için olayların akışını hızlandırmak gerektiğine inanmaktadır.

Yahudilik'te Kıyamet

Yahudi inancında kıyamet alametleri ise şöyle; Eskiden Babil'de olan sinagoglar, İsrail’de tekrar kurulacak. İsrail toprakları yeşillenecek ve yönetim dinsizlerin eline geçecek.

Sürgündeki Yahudiler tekrar toplanarak İsrail’in düşmanları yenilecek ve Süleyman Tapınağı, Kudüs’te yeniden inşa edilecek. Ölüler tekrar canlanacak.

Bir Mesih gelerek İsrail’in kralı olacak ve tüm Yahudiler’i vaadedilmiş topraklarda toplayacak. Bu sırada Magog Kralı Yahudiler’e saldıracak ama yaşanacak büyük savaşı Mesih ve taraftarları kazanacak.

 

Siyasetcafe.com

 

 


 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.