Türk Milletini hedef alan Selahattin Demirtaş'tan iç savaş çağrısı!

Türk Milletini hedef alan Selahattin Demirtaş'tan iç savaş çağrısı!

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Treni kaçırmamak' başlıklı yazısında Türk milletini hedef aldı. Demirtaş, iç savaş çağrısı yaptı.

2016 yılında 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklanan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün Duvar Gazetesi'nde ‘Treni kaçırmamak’ başlıklı yazısı yayınlandı.

Kürt sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selahattin Demirtaş yazısında skandal ifadeler kullandı.

'Kürt’ün Kürt olarak varlığı, Türk Milletinin inşa edilmesinin önünde bir engeldir. Yeni resmi ideolojiye göre ikisinin bir arada olmasının imkanı yoktur' ifadelerini kullanan Selahattin Demirtaş, resmen iç savaş çağrısı yaptı.

 

Demirtaş'ın tepki çeken yazısının ilgili kısmı şöyle:

 

'…Yeni Türklük tezinin tam hakimiyeti için tüm farklılıkların ya yok edilmesi ya da asimile edilerek Türklüğe devşirilmesi gerekir. Yani Kürt’ün Kürt olarak varlığı, Türk Milletinin inşa edilmesinin önünde bir engeldir. Yeni resmi ideolojiye göre ikisinin bir arada olmasının imkanı yoktur. Cumhuriyetin kurucu elitlerinin yol açtığı paradoks nedeniyle Türk Milleti varsa Kürt yoktur, Kürt varsa Türk Milleti yoktur. Bu anlayışa göre Kürtlüğün yok edilmesi Türk Milletinin varlığı için bir beka sorunudur artık.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.