Türk Mukavemet Teşkilatı'ndan Ayşenur Arslan'ın skandal çıkışına yanıt!

Türk Mukavemet Teşkilatı'ndan Ayşenur Arslan'ın skandal çıkışına yanıt!

Türk Mukavemet Teşkilatı'na "Suikastlarla bilinen illegal, yarı resmi bir oluşum" diyen Ayşenur Arslan'a Türk Mukavemet Teşkilatı'ndan çok sert tepki geldi.

Ayşenur Arslan, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programında Halil Falyalı'dan bahsederken "Halil Falyalı kendini TMT, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın üyesi olarak tanıtırdı. Türk Mukavemet Teşkilatı, Ada'da ve yakın interlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, bir yarı resmi bir oluşumdu" ifadelerini kullanmıştı.

Arslan'ın bu sözleri tepki çekerken RTÜK, Ayşenur Arslan'ın TMT'ye yönelik sözlerine inceleme başlattı.

 

 

"TÜM KAHRAMAN MÜCAHİTLERİMİZ ADINA SİZİ LÂNETLİYORUZ"


Gelişmelerin ardından Türk Mukavemet Teşkilatı'ndan Arslan'ın sözlerine sert tepki geldi.

Türk Mukavemet Teşkilatı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Ayşenur Arslan'a "Bu kutsal dava uğruna toprağa düşen binlerce kahraman şehidimiz, şehitlerimizin eşleri ve çocukları, şehit analarımız, yiğit gazilerimiz ve bu uğurda canını fedakârca ortaya koyup ebediyete göçmüş olan tüm kahraman Mücahitlerimiz adına sizi lânetliyoruz." sözleriyle tepki verildi.

 

İşte Türk Mukavemet Teşkilatı resmi sosyal medya hesabından yapılan o açıklama:

 

"Bak Ayşenur Aslan... Öncelikle bilip öğrenmeniz gerekir ki, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı, kendini Yüce Türk Milletine adayanların ve bu uğurda her şeyi canından aziz bilerek ölümü ihanete tercih ettiğini teyiden şerefi namusu ve tüm mukaddesatı üzerine yemin edip and içenlerin kurduğu bir yapıdır. Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı, ya da kısa adıyla TMT, Ada’da ve -sizin deyiminizle- “yakın interlândı”nda, gücünü ait olduğu halktan, kararlılık ve mücadele azmini mensubu olduğu Yüce Türk Ulusunun Kuvay-ı Milliye ruhundan alan tek Millî örgütlenmedir.

Kurtuluş Savaşı öncesinde Yunanlıları Türkiye’ye saldırtan, Anadolu’da yediği şamardan akıllanmayıp sonraki yıllarda Ortadoğu’da kurdurduğu terörist örgütler üzerinden Türklüğü Anadolu’nun merkezine hapsetme çabalarını halen sürdüren Yunan ve Rum işbirlikçisi Emperyal merkezlerin kurdurduğu EOKA, PKK vb terörist örgütlerden biri değildir. Binaenaleyh, TMT, adı gibi Mukavemet temelinde hareket etmiş, bu nedenledir ki, mücadele sırasında hiçbir sivil şahsa, malına mülküne veya yerleşim yerine herhangi bir saldırıda bulunmamış, aksine, varlığını yok etmeye yönelik saldırı ve katliamlara direnmiştir.

Dolayısıyla, böylesi kutsal bir görevi zaferle taçlandırarak, enklavlara sıkıştırılmış Kıbrıs Türk halkına bir devlet armağan eden TMT’yi “illegal” ve/veya “suikastçı” olarak nitelemenizi protesto ediyor, protestodan da öte, bu kutsal dava uğruna toprağa düşen binlerce kahraman şehidimiz, şehitlerimizin eşleri ve çocukları, şehit analarımız, yiğit gazilerimiz ve bu uğurda canını fedakârca ortaya koyup ebediyete göçmüş olan tüm kahraman Mücahitlerimiz adına sizi lânetliyoruz.

Ayrıca, yine biliniz ki, Kıbrıs Türk Halkı ağuya şerbetlidir. Bu nedenle, Kıbrıs Türk Mücadele tarihinin destansı sembolü olan TMT’yi ve onun örgütlediği mücadeleyi kötüleyerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gayrı millî bir efkâr-ı umumiye oluşturmayı, böylelikle, Kıbrıs Türkü’nü özünden ve aidiyetinden koparıp varlığını borçlu olduğu Anavatanından soğutmayı hedefleyen emperyal merkezler TMT tarafından eskiden beri çok iyi bilinmektedir ve hiç şüpheniz olmasın ki, bu merkezlerin, medya gücü üzerinden siz ve sizin gibi gazeteci kisvesi giydirilmiş diğer tetikçiler eliyle Millî sembollerimize karşı düzenlediği algı suikastlarının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde egemen olup Kuvay-ı Milliye ruhunu rehber edinmiş olan TMT ruhu karşısında başarıya ulaşma şansı yoktur.

Rum/Yunan ağzı ile konuşmanız karşısında yaptıkları açıklamaları ve attıkları yerinde adımları, Kıbrıs Türk Mücadele tarihinin gelmiş geçmiş tüm kahraman neferleri adına büyük memnuniyet ve şükranla gözlemlediğimiz Anavatanımız yetkililerinin hakkınızda başlattığı inceleme sonucunda, müstehakınızı layığı ile bulacağınıza yürekten inanıyor, kendi açımızdan ise, şahsınızı ihanet tarihinin kirli sayfalarına uğurluyoruz."

 

asasas-017.jpg

ere-046.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.