Türk Ordusu Azez'den de harekete geçti

Türk Ordusu Azez'den de harekete geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin’deki terör örgütlerini yok etmek ve temizlemek için Azez’den de operasyon başlattı. İşte haberin ayrıntıları;

‘Zeytin Dalı Harekatı’ üçüncü günde devam ediyor... Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO dün akşam itibarıyla terör örgütü kontrolündeki 11 köyü ele geçirmişti. ÖSO bugün 4 noktanın daha alındığını duyurdu. Son dakika haberine göre ise TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Zeytin Dalı Harekatı’nın 3. gününde TSK'nın Afrin'in doğusundaki Azez'den de operasyon başlattığı, kara unsurlarının hedef topraklara girdiği bildirildi.

Operasyonda çok sayıda ÖSO unsuru da yer alıyor. Bu arada TSK'ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu. Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor.

Burseya'nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak. Bu arada, sınır hattındaki TSK birlikleri de Cinderis beledesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerindeki PYD/PKK mevzilerini topçu atışına tutuyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.