Erdoğan’dan ABD’ye rest

Erdoğan’dan ABD’ye rest

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Beştepe’de Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde açıklamalar yaptı ve ABD’ye rest çekti. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni’nde Afrin’e yönelik devam eden operasyon hakkında bilgi verdi ve ABD’ya mesaj gönderdi.

Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın ne zaman biteceğine dair açıklama yaptı. Amerika Birleşik Devleti yetkililerinin yaptığı ‘Süre uzun olmamalı’ açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert cevap verdi. Erdoğan, “Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya merakımız yok. Bunun için birilerinden icazet almaya ihtiyacımız yok" sözleriyle yanıt verdi.

Türk Ordusu Azez'den de harekete geçti

‘TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Bugün kahraman güvenlik güçlerimiz sınırlarımızın içinde ve dışında, yakın tarihimizin en büyük mücadelelerinden birini yürütüyor. Sınırlarımız boyunca oluşturulmak istenen toprak bütünlüğümüzü alenen tehdit eden terör koridoruna ilk hançeri Fırat Kalkanı ile vurmuştuk.

FETÖ, Afrin'e ağlıyor

İşte bugün yine Hatay'da oradaki enerji santralimizin olduğu bölgeye attıkları havanla bir şehidimiz var. Tabii ki böyle bir mücadelede şehidimiz, gazilerimiz de olacak. Ama bu karşılıksız kalmayacak. Bedelini çok çok ağır şekilde ödeyecekler. Afrin halolacaktır. Afrin'den geri adım atmak yok.

‘KÜRT VATANDAŞLARIMIZLA SORUNUMUZ YOK’

Bazı yazar çizerler özellikle bizim bu operasyonlarımızı 'Kürtlere karşı yapılmış operasyonlar' olarak ilan edip hedeften saptırma gayreti içine giriyorlar. Şunu çok açık, net söylüyorum; bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yoktur ve olay Kürt koridoru meselesi de değildir. Olay terör koridorunu bizim yok etme meselesidir.

Başbuğ'dan çarpıcı Afrin değerlendirmesi! Büyük darbe yediler

Afrin'den geri adım atmak yok. Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Afrin hallolacaktır. Bunu Rus dostlarımızla konuştuk, Amerika ile de konuştuk.

BUNLARI BÜTÜN HALKIMIN BİLMESİ LAZIM

ABD'yi bir şeye ikna edemedik. Biz kendilerine DEAŞ ile mücadeleyi neden bir terör örgütüyle yapıyorsunuz dedik. Gelin bunu stratejik ortağınız Türkiye ile yapın dedik. Bizim generallerimiz Türkiye'nin bu işe tahsis ettiği ordu yeterli değil, dediler. Sizin generalleriniz size yanlış söylüyor dedik, Trump'a da söyledim ama dinlemediler.

PKK'ya CHP'den flaş destek

5 bin tır silah getirdi Amerika bu bölgeye. Bütün bunlar nereye dağıtıldı? Bu terör örgütlerine dağıtıldı. Bugün Suriye'nin kuzeyinde Amerika'nın 20 kadar üssü var. Bunları bütün halkımın bilmesi lazım. Şu ana kadar dürüstlüğü göremedik biz de Rusya ile yaptığımız görüşme çerçevesinde şu anda yolumuza devam ediyoruz.

SURİYE HALKI BİZİM UMRUMUZDA

Yaptığı meşru operasyonlar üzerinden Türkiye'yi eleştirenlerin hiçbiri Suriye halkının sorunlarının çözümü değildir. Suriye halkı başkalarının umrunda olmayabilir ama bizim umrumuzdadır. Türkiye Afrin'de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütüne karşı mücadele etmektedir. Orada bir terör örgütü var. Çok yakında görülecektir ki baskı kalktığında bize en büyük teşekkür Afrin'deki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizden gelecektir.

Ülkemizdeki PKK gibi Suriye'deki PYD de Kürtler için değil bölge üzerinde emeli olanlar için savaşıyor. Bu hain projenin hedefinin Türkiye olduğunu görmemek için aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf değil aptal da değil. Bunun için Afrin operasyonuna vatandaşlarımızın hepsi destek veriyor.

ERDOĞAN’DAN ABD’YE SÜRE RESTİ

Afrin operasyonu Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. ABD, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı diyor. Ben de ABD'ye soruyorum, sizin Afganistan'da süreniz belli oldu mu? Ne zaman bitecek. Hala Irak'tasınız. Bunun süresi olur mu? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya merakımız yok. Bunun için birilerinden icazet almaya ihtiyacımız yok.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.