Türk Üniversitesi Ermenilere indirim ayrıcalığı tanıdı

Türk Üniversitesi Ermenilere indirim ayrıcalığı tanıdı

Türkiye'de azınlıklara ve göçmenlere tanınan ayrıcalıklar bu toprakların asli unsuru Türk'lere tanınmıyor. İstanbul'da bir Üniversite Ermeni öğrencilere özel indirim yapıyor.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkemize göç etmek zorunda kalan Suriyeliler için harcanan paraların boyutu ve tanınan eğitim, sağlık ayrıcalıkları tartışılırken yeni bir ayrıcalık gündeme düştü.

İstanbul'da eğitim veren İstanbul Bilgi Üniversite'si Ermeni öğrencilere kayıt sırasında ek indirim uygulayacağını duyurdu.

Üniversite Ermeni öğrencilere ek indirim uygulama kararını yazılı bir açıklama ile duyurdu.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

"İstanbul Bilgi Üniversitesi, 'Tercih Günleri'ni başlattı. Pandemi sonrası yeni normalde üniversitelerin tercih günleri de farklılaştı. Bu bağlamda Bilgi’ye başvurmak isteyen aday öğrenciler hem online olarak hem de kampüsü ziyaret ederek bilgi alabiliyor. Ermeni liselerinde eğitimini tamamlayarak ilk 3 tercihinden birinden Bilgi'ye kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylara ÖSYM indirimlerine ek olarak kalan bakiyeden düşmek üzere %25 indirim imkanı sunuluyor. 4’üncü veya 5’inci tercihlerinden Bilgi’ye kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrenciler ise ÖSYM indirimlerine ek olarak kalan bakiyeden düşmek üzere %20 indirim hakkından faydalanabiliyor"

 

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KİMİN

 

Laureate International Universities bünyesinde bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi geçtiğimiz yıl satıldı. Üniversiteyi Can Holding aldı. Can Holding'in Üniversite'yi  90 milyon dolar bedel karşılığı aldığı açıklanmıştı.

Can Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı ise  Kemal Can'dır. Ağrılı olan Kemal Can'ın, Otelleri, benzin istasyonları ve hastaneleri bulunuyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum