Türk YouTube fenomeni Mesut Can Eray Avusturya'dan sınır dışı edildi

Türk YouTube fenomeni Mesut Can Eray Avusturya'dan sınır dışı edildi

Avusturya'da gerçekleştirdiği sokak röportajında dekolte giyen bir kadına, "Böyle giyiyorsun insanların abdestini kaçırıyorsun" diyen YouTube fenomeni Mesut Can Eray, konuyla ilgili başlatılan soruşturma sonucu Avusturya'dan sınır dışı edildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da YouTube videoları çekerek adını duyuran Mesut Can Eray isimli Türk Youtuber yaptığı bir sokak röportajında bir kadını kıyafeti nedeniyle taciz ettiği video ile eleştirilerin hedefine oturmuştu.

Türk YouTuber Mesut Can Eray, Avusturya’da bir cadde üzerinde yoldan geçerken durdurduğu bir kadına "Önünü dön, yakına gel bakayım" diye seslenmesinin ardından, "Ya aile var burada utanmıyor musun? Böyle giyiyorsun insanların abdestini kaçırıyorsun. Ben mesela buraya abdestli geldim, abdestim kaçtı. Böyle giydiğin için. İnsan üstüne bir şey giyer. Harbiden çok terbiyesiz terbiyesiz şeyler yapıyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı. Kadının Türkçe bilmediği için hakaretleri anlamadığı ve gülümseyerek karşılık vermişti.

 

AVUSTURYA’DAN SINIR DIŞI EDİLDİ


Videonun sosyal medyada viral olmasının ardından çok sayıda kişi Eray'ın yaşadığı ülkede bulunmasını ve hakaret ettiği için yargılanmasını istedi. Viyana polisi yapılan yorumlardan sonra harekete geçti ve videoyu paylaşan bir hesaba yanıt verdi. Konuyla ilgili incelemede bulunuldu.

Viyana Polis Departmanı'na ait resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Bilgiler sorumlu polis karakoluna iletildi" denildi.

Mesut Can Eray, aşağılayıcı ve cinsiyetçi ifadeler kullanması sonrası Avusturya’dan sınır dışı edildi. Youtube hesabından açıklamalarda bulunan Eray, "Türkiye'ye geldim çünkü deport edildim. Pasaportumu hepsini aldılar. Artık Türkiye'deyim. Kısmetmiş. Artık burada yuvarlanıp gideceğiz. Biz mizahçıyız" dedi.

 

YİNE DE KADINLARA HAKARET ETTİ


Son olarak ise Eray yaptığı hareketten dolayı özür dilemeyeceğini söyledi.

Ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Eray, "Dişiliğini kullanarak bir yerlere gelmiş insanlar; beni linçlemeyi hak edecek düzeye gelmeniz için daha çok ekmek yemeniz lazım" açıklamalarında bulundu.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.