Türkçülüğün yükselişi dincileri çıldırtıyor! Dilipak: 'Türkçü olmak sorun'

Türkçülüğün yükselişi dincileri çıldırtıyor! Dilipak: 'Türkçü olmak sorun'

Abdurrahman Dilipak, Türkçülüğe savaş açanların safında yeniden propagandaya başladı.

Prof. Dr. Mustafa Karataş, geçtiğimiz günlerde Türkçülük ile ilgili skandal ifadeler kullanmış ve "Nereyi kırabiliriz bölücülüğü ortaya attılar. Hainliği ortaya attılar. Kürtçülük, Türkçülük bir takım fitneyi önce soktular sonra da kulaklarına fısıldadılar ki onlar sizi hakkınızı vermedi." diyerek, Türkçülüğü günah ve bölücülük olarak göstermişti.

Karataş'tan sonra bir başka İslamcı yazar daha Türkçülüğe saldırdı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ta bugünkü köşesinde Türkçülüğe savaş açanların safında yeniden propagandaya başladı.

'Türk olmak sorun değil' diyen Dilipak, Türkçülüğün sorun olduğunu söyledi.

 

İşte Dilipak'ın yazısının ilgili kısmı:

 

'Akıllı' olmak güzel, ama 'akılcı' olmak sorun. 'Kadın' ya da 'erkek' olmak sorun değil, 'Kadıncı' ya da 'erkekçi' olmak sorun.

“Türk” yada “Kürt” olmak sorunda değil, “Türkçü” ya da “Kürtçü” olmak sorun! Bu farklılıkları yok etmeye kalkmak da bir cinayettir. Farklı olabiliriz. Bunda bir sorun yok. Farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşamamız da mümkün.

Bakın kulağa hoş gelen, içi boş bir kavram olan “eşitlik” de tam bir yalan. “Eşitlikçilik” de ahlaki değil. Her insan parmak uçları gibi farklıdır. Biri bir konuda geri, bir konuda çok daha ileri olabilir.

Her zaman her toplumda, ahmaklar, cahiller, hainler de olur, akıllı, dürüst, kahramanlar da. Biz eşit değiliz, olamayız. Önemli olan adil, merhametli, şefkatli olmaktır.'

 

Dilipak şunu bilmelidir ki; Türk olmak Tanrı'nın takdiridir zaten bir sorun olmaz ama Türkçü olmak mensup olduğun millete karşı duyduğun sevgi ve bağlılık ifadesidir.  Bunu sorun görmek Türklerin vatanında Türklere operasyon yapmaya kalkmaktır.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum