Türkiye geneli FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Türkiye geneli FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Bu sabah Türkiye geneli Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında çok sayıda gözaltı kararı ile operasyon yapılıyor. Operasyonlar İzmir, Konya, Adana, Kocaeli ve Adıyaman’ın da bulunduğu 29 ili kapsıyor.

Bu sabah saatlerinden itibaren, 29 ilde eş zamanlı Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında çok sayıda gözaltı kararı ile operasyon yapılıyor.

KONYA’DA 80 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI

Konya’da 29 ilde FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün TSK'daki mensuplarına 'mahrem imamlık' yaptıkları iddia edilen 80 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirdiği askeri personele "mahrem imamlık" yaptıkları iddiasıyla Konya’da 80 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

59 ESKİ POLİS HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Adana’da 8 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında polislikten KHK ile ihraç edilmiş 59 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgütün deşifre edilmesine yönelik çalışma başlatıldı.

FETÖ örgütünün yapılanması içerisinde zümre başkanı ve vekil olarak konumlandırılan, itirafçı mahrem imamların beyanları ve elde edilen dijital verilerden hareketle yürütülen çalışmalar sonucu 8 ilde operasyon gerçekleştirildi.

Yine Adana’da KHK ile polislikten ihraç edilen 59 şüphelinin adresine düzenlenen baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü.

KOCAELİ MERKEZLİ 12 İLDE DE OPERASYON

Kocaeli merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 9'u muvazzaf 17 askeri personel ile bir eski askeri okul öğrencisi ve 2 sivil "mahrem abi" hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturmaları kapsamında, 9'u muvazzaf, 3'ü açığa alınan, 4'ü meslekten ihraç edilen, 1'i emekli, 1'i eski askeri okul öğrencisi ile 2 sivil "mahrem abi" hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanması için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyonda, Kocaeli, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Düzce, Zonguldak, Kars, Hatay, Kayseri ve Adana'da eş zamanlı operasyon başlatıldı. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

İZMİR’DE 14 ŞÜPHELİYE ŞAFAK BASKINI

İzmir’de 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturmada, muvazzafların da aralarında yer aldığı 41şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK'deki yapılanmasına yönelik "mahrem imamlarca" ankesör ya da büfeden arandığı belirlenen 29'u muvazzaf olmak üzere 41 şüpheli hakkında yakalama kararı verdi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Eskişehir, Balıkesir, Kocaeli, Konya, Kayseri, Erzurum, Ardahan, Manisa ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon sürüyor.

ADIYAMAN’DA FETÖ SOHBET İMAMLARI GÖZALTINDA

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Adıyaman, Adana, Şanlıurfa, Malatya, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kırıkkale’de toplam 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Bu kapsamda polis ekiplerince önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında mütevelli heyeti üyeleri, sohbet imamlarından M.O, H.E.S. talebe sorumlusu olduğu belirlenen H.S. ve R.A’nın da bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından işlemler için emniyete götürüldü. Adresinde bulunamayan 2 zanlının araması devam ediliyor.

KAYSERİ’DE ESKİ POLİSLERE OPERASYON

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, FETÖ/PDY ile bağlantılarından dolayı farklı tarihlerde KHK ile meslekten ihraç edilen ve örgütün 'mahrem imamları' ile ankesörlü telefonlardan irtibat kurdukları belirlenen 13 eski emniyet personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince şüphelilerin yakalanması için Kayseri merkezli Ankara, Erzincan, Niğde, Sivas, Gaziantep, Kırıkkale ve Malatya'da operasyon başlatıldı. Şüphelilerin yakalanması için operasyon sürüyor.

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.