FETÖ’nün TSK yapılanması soruşturmasında 40 şüpheliden 34’ü yakalandı

FETÖ’nün TSK yapılanması soruşturmasında 40 şüpheliden 34’ü yakalandı

FETÖ’nün TSK yapılanması soruşturmasında, askerlerden sorumlu sözde ‘imam’ olduğu belirtilen ve haklarında gözaltı kararı çıkarılan 40 şüpheliden 34’ü jandarma ve polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

FETÖ’nün TSK yapılanması soruşturması kapsamında, askerlerden sorumlu sözde ‘imam’ olduğu ifade edilen ve haklarında gözaltı kararı alınan 40 şüpheliden 34’ü, jandarma ve polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün, TSK’ya sızmış mensuplarının deşifre edilmesine yönelik soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 40 şüpheliden 34’ü yakalanarak emniyete götürüldü.

Henüz bulunamayan diğer 6 şüpheliyi ise arama çalışmaları devam ediyor. 

Yakalanan şüphelilerin ifadelerinin alımına devam edilirken, soruşturma kapsamında adı geçen 40 şüphelinin 10’unun öğretmen, 4’ünün avukat, 3’ünün eski asker, 2’sinin bankacı, 4’ünün mühendis, birinin doktor, 7’sinin kamu görevlisi ve diğer 9 kişinin ise özel sektörde çalıştığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, dün haklarında gözaltı kararı alınan 40 şüphelinin yakalanması için İstanbul Terörle Şube Müdürlüğü ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, İstanbul merkezli 21 ilde operasyon başlatılmıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.