Türkiye'de 'Çin aşısı' olan 12 kişiye koronavirüs bulaştı!

Türkiye'de 'Çin aşısı' olan 12 kişiye koronavirüs bulaştı!

Türkiye'de 3. faz denemesi yapılan Çin aşısını olan 12 gönüllüye aşıdan sonra koronavirüs bulaştı.  

Türkiye’de uygulanan Çinli şirket Sinovac’ın Coronavac ismindeki aşısı hakkında ilginç bir durum ortaya çıktı.

Aşının 3. faz denemelerine katılan 12 kişiye, aşı olduktan sonra koronavirüs bulaştı.

Sinovac tarafından geliştirilen aşının 3. faz denemeleri Türkiye, Brezilya ve Endonezya’da yapılıyor. Türkiye’de yaklaşık 2 bin kişiye aşı uygulandı. İlk olarak gönüllü sağlık çalışanlarına, Kasım ayından itibaren gönüllü vatandaşların bir kısmına aşı yapıldı.

Habertürk’ten Kübra Par’ın köşe yazısına göre Türkiye’deki gönüllülerden 12 kişiye, aşı olduktan sonra koronavirüs bulaştı.

Aşının 3. faz denemesine katılan gönüllülerin bir kısmına gerçek aşı diğer kısmına da boş aşı veriliyor. Böylelikle aşının psikolojik iyileşme (plasebo) etkisi inceleniyor.

Türkiye’de aşı olduktan sonra koronavirüse yakalanan 12 kişiden kaçına boş aşı uygulandığı henüz bilinmiyor. Aşıdan sonra koronavirüse yakalanan kişi sayısı 40’a çıkınca hangilerine gerçek aşı yapıldığı incelenecek.

 

3.FAZ DENEMELERİNE KATILAN BİR GÖNÜLLÜ ÖLDÜ

 

Aşının 1. ve 2. faz deneme sonuçları bilim dergisi Lancet’ta yayınlanmış ve herhangi bir sorun olmadığı açıklanmıştı. Ancak Brezilya’da 3. faz denemelerine katılan bir gönüllü, aşıdan sonra hayatını kaybetti.

Brezilya’daki Butantan Araştırma Enstitüsü, kişinin ölüm nedeninin aşıyla ilgili olup olmadığını araştırıyor. Araştırma sonuçlanıncaya kadar ülkede yeni gönüllülere 3. faz denemesi yapılmayacak.

Brezilya, bu aşıdan 46 milyon doz sipariş vermişti ancak Butantan’ın araştırma sonucuna göre siparişten vazgeçebilirler. Türkiye, Brezilya, Endonezya ve Şili'den başka Sinovac'tan aşı siparişi veren ülke bulunmuyor. Diğer ülkeler başka üreticileri tercih etti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum