Türkiye'den Libya'ya kaç asker gönderildi?

Türkiye'den Libya'ya kaç asker gönderildi?

Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Libya'ya gönderilen Türk askerlerin sayısını açıkladı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'Trump’ın bundan sonraki adımı ne olacak?' başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Selvi yazısında Libya'ya gönderilen Türk askerlerin sayısını açıkladı.

 

'Biz Türkiye’de tezkereyi tartışırken, askerlerimiz Libya topraklarına ayak basmış bile.' diyen Selvi yazısına şöyle başlıyor:

 

'Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk askeri Libya’ya peyderpey gidiyor” demese haberimiz olmayacaktı.

İlk etapta 30-35 kişilik bir grup gitmiş. İlk işleri bir harekât merkezi oluşturmak ve Serrac’a bağlı güçleri eğitmek olacak. Bir anlamda “eğit-donat” görevi yapacaklar.

Libya’dan gelen haberler ise Hafter güçlerinin Sirte kentini ele geçirdikleri yönünde.

Adı Hafter ama Ankara’da Birleşik Arap Emirlikleri diye okunuyor. CIA’de formatlanarak Libya’ya gönderilen Hafter, en büyük mali ve askeri desteği BAE’den alıyor. Mısır, Bahreyn ve Suudi Arabistan’dan oluşan grubun liderliği BAE yapıyor.

Belli ki mali destek yetmemiş. Devreye Mısır’ın tankları girmiş. Belli ki o da yetmemiş, BAE tarafından finanse edilen insansız hava araçları devreye girmiş.

28 öğrencinin feci şekilde can verdiği Trablus’taki askeri okulun BAE’nin finanse ettiği İHA’larca vurulduğu ortaya çıktı.

Sirte’nin bombalanmasının da bizzat BAE’nin savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiği söyleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ismini bundan sonra daha çok duyacağız. Çünkü Türkiye, BAE’nin Libya’daki sivil katliamlarını dünya gündemine taşıyacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimini anlatırken, “Darbe girişimi olduğu zaman Körfez’de kimlerin buna sevindiğini çok iyi biliyoruz. Kimlerin o geceyi nasıl geçirdiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye’de ne oldu, ne oluyor, bitti mi, gidiyor mu, darbe neticeye ulaştı mı, ulaşıyor mu bunu takip edenleri çok iyi biliyoruz. Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz” demişti.

Erdoğan’ı devirmek için 3 milyar dolarlık fon ayıran ülke Birleşik Arap Emirlikleri’ydi.

“Libya’da ne işimiz var” diyenlerin savaş uçaklarıyla, İHA’sıyla, paralı askerleriyle Libya’da sivil katliamı yapan Birleşik Arap Emirlikleri’ne söyleyecekleri bir şey olsa gerek. Değil mi Kemal Bey?'

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.