Türkiye’yi utandıran 3.’lük

Türkiye’yi utandıran 3.’lük

ÇOCUKÇA Derneği Başkanı Buğra Kaan Oğuz, Türkiye Psikiyatri Derneği’nin yaptığı bir araştırmaya göre ülkemizde istismara uğramış çocuk oranının yüzde 33 olarak tespit edildiğini söyledi

Antalya’nın Serik İlçesi'nde kurulan Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği'nin (ÇOCUKÇA) tarafından Boğazkent Mahallesi'nde bir tesiste basın toplantısı düzenlendi.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Çocukça Başkanı Buğra Kaan Oğuz, birkaç çocuk istismarı dosyasına avukat olarak atanmasının ardından derneğin kurulmasının gündeme geldiğini söyledi.  Ayrıca çocuk istismarıyla ilgili oranları araştırdıklarını ve çarpıcı rakamlara ulaştıklarını anlatarak "Dünyada her 5 çocuktan 2'si fiziksel, duygusal ya da cinsel istismara uğruyor veya ihmal ediliyor. Ve ne yazık ki uzmanlar cinsel istismar vakalarının ancak yüzde 15'inin adli mercilere intikal ettiğini söylüyor. Gerisinin üzeri bir şekilde kapatılıyor ve çocuklar yaşadıkları travmalarla kalıyor" dedi.

 

Çocuk yaştaki cinsel istismarın ilerleyen yaşlarda açığa çıkıp ciddi sorunlar yarattığını vurgulayan Buğra Kaan Oğuz, "Çocuk istismarı konusunda ülkemiz ne yazık ki dünyada üçüncü sırada. Türkiye Psikiyatri Derneği yaptığı araştırmada, ülkemizde istismara uğramış çocuk oranını yüzde 33 olarak tespit etti. Bu rakam her 3 çocuktan 1'i demektir. Dünyada son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı ise 250 bin civarında. Antalyamız ise Türkiye'de 4'üncü sıradadır." Diyerek görüşlerini belirtti.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.