Türkler fırçacı gence formayı zorla mı giydirdi?

Türkler fırçacı gence formayı zorla mı giydirdi?

İzlanda’da Milli Takım kaptanı Emre Belözoğlu’na röportaj sırasında fırça uzatarak dünya basınında yer alan ve tartışmalara neden olan Belçikalı Corentin Siamang olay sonrasında özür dileyip zorla Türkiye forması giydirildi iddialarını anlattı.

Emre Belözoğlu’na röportajı sırasında fırça uzatarak dünya basınında yer alan ve tartışmalara neden olan Belçikalı Corentin Siamang euronews Türkçe'ye konuştu.

Belçika'nın Verviers kentinde yaşayan Corentin olayın hemen ardından aralarında Osman Tekatlı ve Bayram Kaya'nın da bulunduğu Türklerin kendisi ile doğrudan görüşmesiyle birlikte Türkiye forması giyerek yaşanan olaylardan dolayı özür diledi. Ancak bu özür mesajının baskı altında alındığı ve Türk formasının da zorla giydirildiği öne sürüldü. Corentin Siamang, baskı ve zorla forma giyme iddialarını yalanladı.

“HİÇ BİR TÜRK BANA BASKI UYGULAMADI”

Corentin "Türkler tarafından sıkıştırılıp baskı altında kaldığım için Türkiye formasını giydiğimi söyleyenler var. Hiçbir Türk beni buna zorlamadı. Kendi isteğimle formayı giydim. Futbol fanatiği ve milliyetçi Türkler ile tanıştım, hoş sohbetimiz oldu. Restoranda yemek yedik. Türk olduklarını ve Milli Takım'ın aşağılanmasını kabul etmediklerini söylediler. Kendilerini haklı buldum." dedi.

İşte Belçikalı Corentin Siamang’ın hakkındaki iddialara cevabı:

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.