Twitter kapanabilir! Türkiye'de temsilci bulundurmayı reddetti

Twitter kapanabilir! Türkiye'de temsilci bulundurmayı reddetti

Bugün itibariyle yasal hale gelen sosyal medya düzenlemesi kapsamında 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan yabancı sosyal medya şirketlerine temsilcilik bulundurma zorunluluğu getirilmişti. Twitter bu zorunluluğu reddetti.

Temmuz ayının ilk günlerinden itibaren Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen sosyal medya düzenlemesi, bugün itibariyle yasal hale geldi.

1 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan yabancı sosyal medya şirketlerine bazı yasal zorunlulukları getiren bu düzenleme, 1 Ekim 2020'den itibaren yürürlüğe girecek.

 

TEMSİLCİ BULUNDURMAYI REDDETTİ

 

Konuyla ilgili olarak Habertürk’te bir yazı kaleme alan Muharrem Sarıkaya, önemli bir siyasi isim olan Naci Bostancı’nın meclis kulisinde sohbet ederken yasanın aceleye getirilmediğini söylediğini ve Bostancı’nın, “(Sosyal medya platformları) Ağırlıklı olarak Türkiye’de temsilci bulundurmayı kabul ettiler. Bir tek Twitter olumlu cevap vermedi, orada bir sıkıntı görülüyor” dediğini ifade etti.

Bostancı'nın temsilci bulunduran sosyal medya platformlarında bir kişinin hakkında çıkan olumsuz içeriklerin kaldırılması için platforma başvurabilecek ve yayının 48 saat içerisinde kaldırabileceğini dile getiren Sarıkaya, bazı hükümlere uymayan platformlara ne olacağı ile ilgili sorusuna ise "Şu aşamada Twitter dışında sorun görünmüyor" şeklinde yanıt aldığını belirtti.

Türkiye, sosyal medya düzenlemesini oluştururken Almanya ve Fransa’da yürürlükte olan modelleri göz önünde bulundurmuştu. Ancak Fransa Anayasa Mahkemesi’nin çıkarılan yasadaki bazı hükümleri uygulanamaz kılması, Almanya’da yürürlüğe konan düzenlemeyi daha da öne çıkarmıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum