Uçan Sarayı kim dizayn ediyor?

Uçan Sarayı kim dizayn ediyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edildiği öne sürülen Katar Emirliği’ne ait Boeing 747-8 tipi özel uçağın haberi Türkiye'de yayımlanmadan önce Fransız medyasında gündeme gelmiş...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Katar’dan alınan uçak haberi Türkiye'de yayımlanmadan önce Fransız medyasında gündeme gelmişti.

Fransız basınında 24 Ağustos'ta yer alan haberlerde, 'Katar Emiri, Boeing 747 model lüks uçağını, bilinmek istemeyen bir devlet başkanına sattı' ifadeleri yer almıştı.

Haberlerde, lüks Boeing 747 model uçağın satış işlemi için İsviçreli 'Amac Aerospace' şirketinin görevlendirildiği, ne alıcının ne de satın alım bedelinin gösterilmediği ifade edilmişti.

AMAC AEROSPACE 'SATILDI' İLANI KOYMUŞTU

Tarih 15 Eylül'ü gösterdiğinde ise dikkat çeken bir gelişme yaşanmış, İsviçreli şirketin internet sitesinde, Katar'dan hediye edildiği söylenen uçağın ilanında 'satıldı' damgası yer almıştı.

İlerleyen günlerde Amac Aerospace 'satıldı' ilanını kaldırmıştı.

'BURNUNDAN KUYRUĞUNA KADAR VIP HALE GETİRELECEK'

Aviation Week adlı internet sitesinde 29 Mayıs’ta bir Boeing 747-8i haberi yer aldı. Haberde; Amac Aerospace adlı şirketin, bir Boeing-747-8i model uçağı VIP hale getirme projesi aldığı yazıldı.

Boeing 747-8i model uçağın VIP hale getirilme projesinin, 2017 yılı sonunda alındığı ve yaklaşık 20 ay süreceği belirtildi. Projeyi alan İsviçreli Amac Aerospace’in 2007 yılında kurulduğu ifade edilmiş, söz konusu projenin İsviçreli şirketin, kurulduğu yıldan itibaren, Boeing 747-8i model uçak için aldıkları ikinci VIP'leştirme projesi olduğu söylendi.

Amac Aerospace Grup Genel Müdürü Bernd Schramm, söz konusu proje için, 'Bu zor bir iş ve özel bir tecrübe gerektiriyor. Basel'deki hangarımızda, 600'den fazla yetenekli mühendis ve iş arkadaşlarımızla bu proje üzerinde çalışıyoruz' diye belirtti.

ucakerdogan.jpg

Amac Aerospace Özel Projeler Teknik Müdürü Tarek Muhiddin, 'Proje, şimdiden iki müşteri tarafından talep edildi. Projeyi talep edenlerden birini gizli tutmak istiyoruz, bu kişinin proje çok büyük ilgisinin olduğunu söyleyebiliriz' dedi.

siyasetcafe.com

af-006.jpg

erd.jpg

feto-014.jpg

gayrimenkul-001.jpg

son.jpg

andimiz-002.jpg

dev.jpg

ebru-002.jpgfet-001.jpg

as-001.jpg

sedanurdan-aci-haber.jpg

memurlar-evden-calisabilecek-siyasetcafe.jpg

muharrem-001.jpg

3.havalimaninin-acilisi-ertelendi-siyasetcafe-001.jpg

dunyadases.jpg

13ilimiz-gitti-siyasetcafe.jpg

yerlivemilli.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.