Ufuk DİLEKÇİ

Ufuk DİLEKÇİ

Kardan aydınlık

Kardan aydınlık

Ümitsizliğin ardından nice ümitler var…

Karanlığın ardında nice güneşler var…

Bunlar bizi üçüncü sınıf insan gören ülkelere gönderdiğimiz yardım kolilerinin üzerinde yazanlar. O yardım kolileriyle birlikte onların ihtiyacı olan merhamet ve insanlığı da gönderdik. Göndermeye de devam edeceğiz.

Neyin nerden kimden geleceği hiç belli olmaz kimseyi küçümsememek gerek.

Hele ki bizi hiç…

***

Yatıyoruz virüs.

Kalkıyoruz yine virüs.

Tartışma programlarının kadrolu yorumcularını artık televizyon kanallarında göremiyoruz. Bütün kanallar doktorlar, enfeksiyon uzmanları gibi virüsle ilgili konuşabilecek bilim insanları tarafından kapatılmış durumda…

İyi de oldu. Bu durumdan çok memnunuz. Farklı kanallarda farklı günlerde farklı konuların aynı kişiler tarafından yorumlanması gerçekten bizi çok bunaltmıştı…

Virüs sayesinde biraz olsun görmüyoruz da özlüyoruz hepsini…

***

Psikolojimiz bozuldu.

Hem de çok bozuldu.

Evde oturmak bizim gibi dedeleri Viyana sırtlarına kadar at sürmüş bir millete yaramıyor. Ne yapacağımızı bilememekten sokağa çıkma yasağında grup halinde uzuneşek oynama ve futbol maçı yapma gibi fiziksel aktivitelerde bulunabiliyoruz.

Kurallar sadece bazılarımız için değil hepimiz için var. Bu virüs belası bitene kadar herkes evde kalmak ve koyulan kurallara uymak zorunda.

Kuralları denetlemekle yükümlü polislerimize de sakın sesinizi çıkarmayın.

Polisimize laf söyleyenler karşılarında bizi bulurlar…

***

Allah daha çok versin.

Hem de daha çok versin.

Devletimiz ihtiyacı olanlar için 1000 TL ödemelerine başladı. Ama bir sıkıntı var. İhtiyacı olanın yanında Ferrarisi olanlar, 24-25 dairesi olanlarda bu para için başvuru yapmış. İnşallah bu insanların hepsine bu yardım çıkar. Çok ihtiyaçları var.

Allah gözlerini doyursun ne diyelim!

Bu dünya da mala mülke doyamadılar inşallah öbür taraf da doyarlar…

***

İtalya çöktü…

İspanya çöktü…

İngiltere de çöktü çökecek…

Çoğu ülke de bu ülkeler gibi ekonomik olarak bitti.

Virüsle mücadelede çok güçlüyüz. Alınan ekonomik tedbirler işe yaradı. İçimizde ki Fransızların eleştirmeye doyamadıkları Türk ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu da gördük.

Kamu bankaları faizsiz kredilerle vatandaşa sahip çıktı. Özel bankalardan da aynı hassasiyeti bekliyoruz. Yıllarca aldıkları yüksek faizleri artık halka verme zamanındalar…

Onlara da bir uyarı yapalım!

Uyanıklığı bırakıp dikkat etsinler…

Millet zor zamanda yanında olmayanı unutmaz…

***

Eğitim kötü…

Öğretmenler şöyle böyle…

Yıllarca dillerden düşmeyen türkü gibi söylendi. Öğretmenlerin tatilinden tutunda maaşlarına kadar her şeylerinin dedikodusu yapıldı. Şimdi dedikodusu yapılan öğretmenler Vefa Sosyal Destek Ekiplerinde gönüllü yer alıyorlar. Yaşlı maaşlarından tutunda birçok ihtiyacı karşılamak için sahadalar. Beğenmedikleri eğitim sistemi de dünyaya örnek olacak şekilde öğrencilerine uzaktan eğitim uygulamakta. Meslek liseleri temizlik ürünlerinden tutunda solunum cihazlarına kadar her şeyi üretiyorlar. Bitti denilen eğitim yeniden şahlandı.

Demek ki daha çok çalışacağız. Kendimizden olana sahip çıkacağız.

***

Spor ihtiyaçtır.

Sporsuz asla…

Binlerce spor salonu açılacağı günü bekliyor. Kurumsallaşanları bilmem de mahalle arası spor salonları gerçekten zor durumda…

Maddi olarak bu şekilde devam etmeleri gerçekten çok zor. Bir düzenleme yapılıp yardım edilmezse çoğu kapanmak zorunda kalacak. Çözüm bulmak zorundayız.

Bu gün çözüm bulursak yarın bize olimpiyat madalyası olarak dönecektir.

***

Devlet şöyle…

Devlet böyle…

Bırakın bu işleri artık…

Size devletin bahçeli alanlarında ki ağaçları öptürürler…

Gündemde kalmak için devlete ağzınıza ne gelirse söyleyemezsiniz. Bin yıllık kökleri olan bir devletiz. Sizin söylemleriniz değil eylemleriniz dahi bizi etkileyemez.

Her zaman ki gibi dimdik ayaktayız…

***

Seversin…

Sevmezsin…

Orasını bilmem…

Bu ülke de halkın seçtiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanına saygı duymak zorundasın. Atadıklarının başarılarını yerlere göklere sığdıramazken onları atayana da teşekkür etmeyi unutmayacaksın.

Teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan

İyi ki varsın…

Saygılarımla.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ufuk DİLEKÇİ Arşivi