Uğur Dündar kendisine yapılan tehditleri anlattı!

Uğur Dündar kendisine yapılan tehditleri anlattı!

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun canlı yayınında moderatörlük teklifini gelen tehditler nedeniyle reddetmek zorunda kalan Uğur Dündar, yapılacak program için İsmail Küçükkaya’nın başına gelecekleri de sıraladı.

Binali Yıldırım ve İmamoğlu'nun programının ayrıntılarının netleşmesi sosyal medyada büyük yankı buldu. Daha önce moderatörlük için adı geçen ve bunu kabul etmeyen Uğur Dündar, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tarihi açık oturumda moderatörlük görevini üstlenecek olan @KucukkayaIsmail kardeşimi kutluyor, E.İmamoğlu-B.Yıldırım buluşmasının demokrasimiz için güzel gelişmelerin başlangıcı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ünlü gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar, CNN Türk’te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına telefonla katılarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dündar özellikle kendi camiasından gelen tehditler içinde ortaya atılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine bant kaydı teklifinin de doğru olmadığını ve bunun da yalan olduğunu açıkladı

“KABUL ETMEMEM İÇİN HER TÜRLÜ LİNÇ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında önümüzdeki Pazar günü gerçekleştirilecek ortak canlı yayın programının moderatörlüğünü neden kabul etmediğini açıklayan Dündar, "Uğur Dündar'a resmen teklif yapıldı, Dündar kabul etti de vazgeçti değil. Uğur Dündar'ın bu teklifi kabul etmemesi için her türlü linç gerçekleştirildi" dedi.

Dündar, özellikle CHP seçmeni tarafından kendisine gelen tehditler hakkında, "Bir vazgeçme söz konusu değil. Daha teklif aşamasında toplumda korkunç boyutta kutuplaşma oldu. Linç girişimi, manipülasyon başladı. Benim gibi deneyimli birinin bunu fark etmemesi imkansız. Bana düşen bu kutuplaşmayı göstermektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini arayıp bant kaydı talebinde bulunduğunun da doğru olmadığını belirten Uğur Dündar, moderatörlük teklifinin kamuoyuna duyurulması sonrası kendisine henüz resmi olarak teklifin gelmeden bu karardan vazgeçmek zorunda kaldığını vurguladı.

"İSMAİL KÜÇÜKKAYA İSA'YA DA MUSA'YA DA YARANAMAYACAK"

İki adayın konuk olacağı programın İsmail Küçükkaya tarafından yönetilmesine de değinen Dündar, şunları söyledi:

“Bugün İsmail Küçükkaya’nın isminin açıklanmasından sonra şöyle sosyal medyaya baktım, linç girişimi başlatıldı. İnsanın psikolojisinin etkilenmemesi mümkün değil. İsmail Küçükkaya İsa’ya da Musa’ya da yaranamayacak. O gece kim bilir nasıl bir algı operasyonu başlatılacak. Bizim bu linç girişimini geride bırakmak için üzerimize düşeni yapması gerekir. Mesele Uğur Dündar’ın bu teklifi reddettiği değil. Uğur Dündar’ın bu teklifi kabul etmemesi için her türlü linç girişimi başlatıldı. Mesele budur.”

BİNALİ YOILDIRIM’DAN KÜÇÜKKAYA AÇIKLAMASI

Binali Yıldırım’da canlı yayın moderatörünün İsmail Küçükkaya olmasını şu şekilde yorumladı: ''Gayet güzel İsmail Küçükkaya da başarılı program yapan bir arkadaşımız. Ümit ederim bu yayında da aynı başarısını sürdürecektir. Başından beri bu konuda çok açık ve net olarak kim olursa olsun dedim. Uğur Dündar teklifini de kendim yapmıştım. Henüz bilemediğimiz bir nedenle vazgeçti.”

İMAMOĞLU: BÜYÜK KEYİF ALACAĞIM

Ekrem İmamoğlu ise sosyal medyadan paylaştığı ve Yıldırım ile Küçükkaya’nın twitter hesabını kullandığı moderatör kararına şunları kaydetti: “16 Haziran Pazar günü saat 21.00’de @KucukkayaIsmail moderatörlüğünde sizinle İstanbul’u tüm yönleriyle konuşmaktan büyük keyif alacağım. Başarılar dilerim @BY”

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.