Ülkücülere "beyinsiz" diyen Doğu Ergil'e tokat gibi cevap Önce Kandil'in kucağından in!

Ülkücülere "beyinsiz" diyen Doğu Ergil'e tokat gibi cevap Önce Kandil'in kucağından in!

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Doğu Ergil ve Şirin Payzın'a sert yüklendi.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, 'PKK'ya şirinlik yapan ve korkak profesör ikilisi' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı;

DOĞU Ergil, Şirin Payzın… Bu iki ismin adını ne zaman duysam gözümde ilk canlanan terör örgütü PKK, PKK’nın siyasi uzantıları ve siyasi temsilcileri, teröristbaşı Öcalan, ülkemizin Doğu ve Güneydoğu’sunda, Orta Doğu bölgesinde tezgâhlanan bölücü oyunlar aklıma gelir.

Birisini televizyon programları sunmasından ve haber sitelerindeki yazılarından, diğerini de yazılarından, konferanslarından, kitaplarından, televizyon programlarından tanıyoruz. Her programları, her yazıları, her konuşmaları muhakkak bölücüleri meşrulaştırma ve siyasal Kürtçüleri kutsallaştırmakla geçer…

Bu iki ismin durdukları yer burası olunca doğal olarak MHP ve Ülkücü Hareket düşmanlığında da ortak noktaları vardır.

Geçtiğimiz hafta Doğu Ergil ve Şirin Payzın bu özelliklerini sosyal medya paylaşımlarıyla bir kez daha gösterdiler.

Terör örgütü PKK’yı ve onun siyasi uzantılarını yüceltenlerin, elbette MHP’yi ve Ülkücü Hareketi yüceltmesi beklenemez. Doğu Ergil ve Şirin Payzın’ın durdukları nokta, yaptıklarıyla doğru orantılıdır. Zaten bunlar MHP’den, Ülkücü Hareketten rahatsız olmazlarsa MHP ve Ülkücü Hareket her yönüyle kendini sorgulamalıdır.

Doğu Ergil ve Şirin Payzın’ı karşınıza alın ve “kendinizi teröristbaşı Öcalan’a mı, Murat Karayılan’a mı, Selahattin Demirtaş’a mı, HDP’ye mi yakın görüyorsunuz yoksa MHP ve lideri Devlet Bahçeli’ye mi yakın görüyorsunuz” diye sorun, elbette size MHP ve lideri Devlet Bahçeli’ye ne kadar uzak, Ülkücü Harekete nasıl düşman olduklarını söyleyeceklerdir.

Bunlar PKK’nın döktüğü kanı, attığı kurşunu, patlattığı bombayı, HDP’nin teröre verdiği desteği hep özgürlük ve demokrasi kılıfına sokan ve bunun adını da “Kürt Sorunu” olarak koyan kişilerdir. Ama söz konusu Ülkücü Hareket olunca ne elleri, ne ağızları düşmanlıktan geri durmaktadır. Doğu Ergil geçtiğimiz günlerde pespaye bir twit atarak Ülkücü Harekete olan düşmanlığını tatmin etmiştir.

Doğu Ergil’in attığı pespaye twit aynen şöyle:

“Ülkücü olmak için olmaması gereken
(9 Işık)
1-Beyin
2-Akıl
3-Bilim
4-Nezaket
5-Özgürlük
6-Barış
7-Sevgi
8-İyilik
9-Hoşgörü”

Bir kişide bu özellikler varsa ülkücü olamazmış… Bunu kim diyor, yıllarca PKK ve FETÖ’ye kuyruk sallayan Doğu Ergil…

Bu kavramlar üzerinden Ülkücü Harekete saldıran Doğu Ergil’in mesela terör örgütü FETÖ için “Fethullah Gülen’in başlattığı hareket tarih yazıyor” diyen kişidir. Sana göre tarih yazan Fethullah Gülen’in p*çleri, 15 Temmuz’da askerimize, polisimize, sivil vatandaşlarımıza bombalar, kurşunlar yağdırıp 251 kişiyi şehit, 2 bin 193 kişiyi gazi ederken hangi nezaketi, hangi barışı, hangi iyiliği, hangi sevgiyi, hangi hoşgörüyü esas almıştı?

Bu Doğu Ergil’in Prof. Dr. kimliğini, aklını, mantığını tartışmaya açtıracak en ilginç cümlesi de “Erdoğan HDP’yi ‘terörist’ olarak nitelendiriyor, HDP’nin reddettiği ‘PKK ile ilişkili olduğu’ iddiasını her fırsatta tekrar ediyor.” cümlesidir. Elbette bunun gibi HDP’yi masum gösteren binlerce cümlesi vardır. HDP terör örgütü PKK ile olan ilişkisini ne zaman inkâr etti?

PKK’lı Demirtaş’ın “HDP Öcalan’ın çok önem verdiği projesidir” sözü ortada iken HDP-PKK ilişkisini nasıl inkâr edecek? Cezaevindeki HDP eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın “Biz sırtımızı YPJ’ye, YPG’ye ve PYD’ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz.” sözü ortada iken ne inkârından bahsediyorsun Doğu Ergil?

Her fırsatta güzellemesini, cilalamasını yaptığın cezaevindeki HDP eski Eşbaşkanı PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın “PKK’lıların cenazesine katılmayan HDP milletvekillerine disiplin cezası veririm” sözü ortada iken, “PKK’lı gençler onurumuzdur, her zaman onlara sahip çıkacağız” sözü ortada iken sen HDP’nin terör örgütü PKK ilişkisini inkâr ettiğini hangi zekâya, hangi mantığa göre söylüyorsun Doğu Ergil? Sanırım beyin ve akıl olmadan Prof. Dr. olan sensin?

Ülkücülerde olmadığını iddia ettiğin nezaketi, barışı, iyiliği, sevgiyi, hoşgörüyü terör örgütü PKK ve siyasi uzantılarında buluyorsun değil mi?

“Gerek Öcalan’ın gerekse de Bayık’ın konuşması kısa, net, dolaysız konuşmalardı. Bizim siyasetçilerin örnek alması gerekiyor. Hem tecrübeli hem de palavra olmayan, yalın ve net mesajlardı. İçeriği bakımından da etkileyiciydi. “ diye teröristbaşlarını örnek model olarak gösteren Doğu Ergil gibi adamlar ihanetin kucağında yolculuk yapmaktadır.

Yazıklar olsun ki, bu gibi insanlar bu ülkede Prof. Dr. sıfatı taşıyor ve bu sıfatla ihanetleri meşrulaştırma gayreti veriyor. Ülkücülere yönelik o pespaye twiti atıp sonradan silen Doğu Ergil Prof. Dr. sıfatını taşıyorsan korkak değil, cesur olacaksın…

Benim tekrar Doğu Ergil gibilere maddeler hazırlamama gerek yok. Zira MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Semih Yalçın ona yönelik yaptığı açıklama da en güzel maddeleri şu şekilde sıralamıştır.

Doğu Ergil tıynetinde olabilmek için bir bilim adamında bulunmaması gereken 9 karakter özelliği şunlardır:

* Şeref
* Haysiyet
* Dürüstlük
* Hakkaniyet
* Mertlik
* Vatanseverlik
* Mensubiyet şuuru
* Ahde vefa
* Millete nankörlük ve ihanet etmeme

Doğu Ergil geçmişte kendisi hakkında yazı yazan Kuvayı Medya isimli dergiye tazminat davası açmıştı. Mahkemede tanık olarak gösterdiği Cerrahpaşa’da görevli ruh doktoru Tevfik Ziya da ‘‘Doğu Ergil’i önceden tanırım. Kuvayı Medya’da yazılar çıkınca muayenehaneme geldi. Davacı çok üzgündü. Huzursuzluk, sıkıntı ve uykusuzluk şikâyetleri ile geldi. Bunun sonucu depresyon oluştu. Tedavi altına aldım. Üç-dört ay tedavi oldu. Davacı Ankara’da oturmaktadır. Tedavi sonucu daha iyi oldu. Zaman zaman uykusuzluğu ve sıkıntıları oluyor.’’ şeklinde tutanaklara geçen tanıklığı yapmıştı. Benim bu yazımdan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Semih Yalçın’ın açıklamasından sonra Doğu Ergil’in ruh sağlığı nasıl olacak bakalım…

Huzursuzluk, sıkıntı, uykusuzluk çekeceği bir gerçektir. HDP’lilere, FETÖ’cülere güzellemeler yapıp, ülkücülere hakaret edip öyle mışıl mışıl uyumak yok…

pkk-sirin-siyasetcafe.jpg

Gelelim PKK’lı, HDP’li görünce Şirin’e olan Şirin Payzın’a… Kandil’e çıkıp teröristbaşı Murat Karayılan’la röportaj yapacak kadar ve bu röportajı da “Çok önemli mesajlar verdi” diye sunacak kadar ateşli olan bu kadın, MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli FOX ekranlarını MHP düşmanlığı için kullanan İsmail Küçükkaya’yı namıdiğer Sütçü İsmail’i eleştirdi diye kendinden geçti ve MHP liderini “Koltuğa yapışmakla” suçlayan bir twit attı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye düşmanlığı PKK’ya ve HDP’ye olan tavrından kaynaklandığını bildiğimiz Şirin Payzın peki PKK’lı Selahattin Demirtaş’a nasıl bakıyor.

Şirin Payzın’ın “Bence Selahattin Demirtaş Türkiye’deki siyaset açısından son dönemde yetişen daha genç ve çok iyi bir isim. Bir kere Zaza ve Kürt hareketinin içinden geliyor. İnsan hakları konularıyla uğraşmış bir hukukçu. Genç ve espritüel bir isim. Siyasetle espriyi birleştirmeyi becerebiliyor. Hakikaten kendisiyle röportaj yapmak çok zevkli. Siyasi birikimi yerinde. Dolayısıyla böyle bir liderin çıkması çok önemli bence. Keşke diğer partilerden de işinin ehli, birikimi yerinde, iyi siyaset yapan ve genç bir lider çıkabilse…” şeklinde öve öve bitiremediği PKK’lı Selahattin Demirtaş şu an bölücülükten dolayı hapiste yatıyor. Hendek ve çukur olaylarında Türk ordusuna yönelik “Siz bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz. Haklıyız, kazanacağız.” şeklinde yaptığı alçak provokasyonlar yüzünden 800’e yakın askerimiz, polisimiz şehit olmuştu. Kobani olaylarında da sokağa çağırdığı PKK’lılar yüzünden 50’ye yakın kişi ölmüş, her yeri yakıp, yıkmışlardı. İşte Doğu Ergil, Şirin Payzın gibiler böyle birinden sevgi kelebeği yaratmaya çalışıyor. Her iki ismin “Demirtaş’ın çizgisini çok beğeniyorum” diyen Ekrem İmamoğlu için yırtınması da tesadüf değildir.

Doğu Ergil’in de, Şirin Payzın’ın da HDP’den milletvekili adayı olacakları konuşuluyordu. Niye olmadılar acaba?

İpleri gevşek olsun rahat rahat MHP lideri Devlet Bahçeli ve ülkücülere saldırsınlar diye mi acaba?

Şirin Payzın elini çabuk tut Murat Karayılan’la son röportajını gerçekleştir, Türk ordusu Kandil’e doğru ilerliyor. Doğu Ergil sen de biraz cesaret hapı kullan da attığın pespaye twitleri sonradan silme…

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.