Ulusalcı Yazarlardan Çirkin Paylaşımlar

Ulusalcı Yazarlardan Çirkin Paylaşımlar

Soma'da 301 işçimizi kaybettiğimiz maden faciası sonrası Posta yazarı Yazgülü Aldoğan'dan skandal bir tweet geldi.

Aldoğan tweet'inde şehit olan madencilerle adeta dalga geçti. Aldoğan attığı mesajda "Pazar sabahı günümüz aydın olamıyor: şimdi de bir şehit lafı icat ettiler ki isyan edilmesin.Onlar ne şehit ne gaziKar yoluna gitti niyazi" dedi.

Buna benzer bir nefret söylemini de bir süre önce, Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de dile getirmiş ve oldukça tepki görmüştü.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuyla ilgili "Bir adam kalkıyor diyor ki, 'bunlar müstahaktı'. Burada hayatını kaybeden işçilerimize yalnızca AK Parti mitingine gitmiş olmaktan dolayı, yalnızca başbakanımıza 'parti lideri' demiş olmaktan dolayı 'evet bunlar müstahaktır' diyor.. Buna tahammül etmemiz söz konusu olmaz. 77 milyonumuzun yaralı olduğunu söylemiştim, o rakamdan 1 tanesini çıkarın arkadaşlar. Demek ki bu kişi bu adam yaralı değilmiş" açıklamasında bulunmuştu.

Özdil, CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV programında ölenSomalı maden işçilerimiz için, "AK Partili oldukları için, ölümleri müstahaktır bile denilebilir" demişti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.