Ümit Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edildi

Ümit Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edildi

Son dakika haberine göre; Ümit Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edildi. Karar oy birliği ile alındı. İşte detaylar;

15 Kasım 2016 yılında MHP'den ihraç edilen Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ, 4 yıl sonra yine aynı tarihlerde bu kez de İYİ Parti'den ihraç edildi.

20 Ekim 2016 tarihinde tüzüğün bazı maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle MHP Disiplin Kuruluna sevk edilen ve daha sonra da partiden ihraç edilen Özdağ, İYİ Parti'ye geçmişti.

MHP'ye operasyon yaparak, İYİ Parti'ye geçen Özdağ, son günlerde yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmişti.

31 Mart yerel seçimlerinde partisinin başarısızlığına tepki göstererek İyi Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyuran Özdağ, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ'cü olduğunu" iddia etmişti.

Özdağ, 29 Ekim'de partiye ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik açıklama ve ithamları nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

 

İHRAÇ EDİLDİ

 

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partisinden ihraç edildi.

İYİ Parti'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İYİ PARTİ Müşterek Disiplin Kurulunun 16.11.2020 tarihli toplantısında gündeme alınan İYİ Parti Kurucu Üyesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın eylemlerinin;

İYİ PARTİ Tüzüğü'nün 76/D maddesinde düzenlenen;
"a) İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve

l) Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak", hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ Parti Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İYİ Parti üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere kesin olarak çıkarılmasına Müşterek Disiplin Kurulu tarafından oybirliği ile karar verilmiştir.

 

ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

 

Özdağ, karara ilişkin yaptığı ilk açıklamada, şaşırmadığını ve ihraç kararını beklediğini söyledi.

 

ÖZDAĞ 2021'DE PARTİ KURACAK

 

Bugün partisinde ihraç edilen Özdağ'ın boş durmadığı, yeni bir siyasi oluşum ya da parti hazırlıklarına başladığı da kulislerde dönen bir iddia. 

Gazeteci Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında "Benden duyurması, 2021 yılı ile birlikte Ümit Özdağ partisi geliyor" ifadelerini kullandı.

 

İŞTE İLGİLİ HABERLER;

 

ere-003.jpg

kavuncu-001.JPG

bugra.JPG

as-008.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum