Umut Elçileri maratonda koşacak

Umut Elçileri maratonda koşacak

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), kanser tedavisi devam eden ya da tamamlanmış çocukların 1 yıllık eğitim giderlerini karşılayacak Umudum Eğitim Projesi’ni, 41.İstanbul Maratonu’nda koşacak olan Umut Elçileri’nin desteğiyle hayata geçirecek.

2000 yılında maddi sorunları nedeniyle kanser tedavileri aksayan çocuklara ve ailelerine destek sağlamak amacıyla kurulan KAÇUV, 3 Kasım Pazar günü 41’incisi düzenlenecek İstanbul Maratonu’nda ‘Umudum Eğitim Projesi’ni hayata geçirmek için yer alacak. Umudum Eğitim Projesi ile KAÇUV, çocukların eğitim umuduna tutunarak motivasyonlarını güçlendirmeyi ve tedavi sürecinin getirdiği maddi dezavantajlar nedeniyle eğitim hayatlarının etkilenmemesini hedefliyor. İsteyenler maratonda KAÇUV adına 21 Ekim itibariyle Umut Elçileri’ne bağışlarıyla destek olabilecek. 

 

UMUT DEVAM EDİYOR

Çocukluk döneminde görülen kanserde, tanı konması, yatarak-ayakta tedavi ve kontrol aşaması ile birlikte tedavi süreci 5 yıla kadar devam ediyor. Bu süreçte pek çok çocuk okul hayatına ara vermek zorunda kalıyor. Bu durum çocuğu yalnızca akademik becerilerini güçlendiren kurumdan değil aynı zamanda sosyalleşeceği ve onu hayata hazırlayan bir ortamdan da uzaklaşmasına neden oluyor.

 

Eğitim hayatından kopuş, geleceğe dair korkuları destekleyerek, çocukta eski hayatına geri dönemeyeceği endişesi yaratıyor. Tedavi sürecinde aynı zamanda maddi sıkıntılar yaşayan aileyi daha da dezavantajlı hale getirerek çocuğun eğitim hayatına dönüşünü olumsuz etkiliyor.

 

Umudum Eğitim projesi ile KAÇUV, tedavi sürecinin getirdiği maddi dezavantajlar nedeniyle eğitim hayatlarının etkilenmemesini ve çocukların eğitim umuduna tutunarak motivasyonlarını güçlendirmeyi hedefliyor. Çünkü eğitimin devamlılığı çocukların hayatlarına dair umudun devam ettiğinin göstergesidir.

 

31 EKİM’DE DE KAYIT ŞANSI VAR

41. İstanbul Maratonu yoğun talep sebebi ile tamamlandı. Kayıt işlemini gerçekleştirememiş olanlar için 31 Ekim Perşembe günü Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde (Yenikapı Miting Alanı) düzenlenecek olan Maraton ve Spor Fuarı'nda geç kayıt imkânı sunulacak. Sporcular, fuarda yer alan sivil toplum kuruluşları arasından seçecekleri herhangi bir STK'ya bağış yapmak ve kayıt ücretini ödemek kaydıyla geç kayıt yaptırabilecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum