Üniversite Rektöründen skandal Neslican Tay paylaşımı

Üniversite Rektöründen skandal Neslican Tay paylaşımı

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, önceki gün hayatını kaybeden Neslican ile ilgili sosyal medya hesabından tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

Bir süredir kanserle mücadele eden ve geçen günlerde yoğun bakıma kaldırılan Neslican Tay hayatını kaybetti.

Neslican, kansere karşı verdiği mücadeleyle Türkiye'nin bir süredir sağlığını yakından takip ettiği bir isimdi. Acı haberin ardından Türkiye yasa boğuldu. Birçok tanınan isim de taziye mesajlarını paylaştı.

TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise, Neslican ile ilgili sosyal medya hesabından tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

Tarhan, Neslican'ın seküler dünyanın rüzgarına kapıldığını, ancak ölümle yüzleşebilmesi gerektiğini savunurken, Neslican'ın dinlerin teselli gücünden faydalansaydı, kanseri düşman gibi görmeyeceğini ileri sürdü.

Neslican'ın ölümünde bile laiklik düşmanlığı yapan Tarhan, "#neslicantay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, Ölümle yüzleşebilseydi #ölümbilinci ne sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin #hayataanlamkatma ve #teselligücü nden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm" diye yazdı.

nevzat-tarhan-siyasecafe.png

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI TEPKİ GÖSTERDİ

Sosyal medya kullanıcıları ise, rektör Nevzat Tarhan'ın paylaşımının altına yüzlerce yorum yazarak, tepkilerini dile getirdi.

Radyo programcısı Zeki Kayahan Coşkun, "Seküler dünyanın rüzgarına kapılmak he mi? Makam odanızdaki dev televizyon hangi dünyanın? Ya deri koltuklar? Pahalı halı döşeme? Kahve fincanlarınız niye ucuzundan değil? Masanızın üstündeki abartılı aydınlatma hangi dünyadan?Atla mı geliyorsunuz okula, lüks makam aracıyla mı?" derken, Gazeteci Ünsal Ünlü ise, "Hayatım boyunca duyduğum en saçma yorum! Dindar olunca kanser daha mı az etkiliyor? Misal "Dindarlar arasında kanserden ölüm azlığı" gibi bir istatistik var mı? Sizin başında olduğunuz üniversitenin öğrencileri adına da, o üniversiteye çocuğunu yollayan insanlar adına da üzüldüm" diyerek rektöre tepki gösterdi.

zeki-kayahan-siyasetcafe.png

Prof. Dr. Cem Say da, söz konusu paylaşıma, "Hastalık düşmandır, bilimin görevi onu yok etmektir, ama kime ne anlatıyorum" diye yazdı.

cem-sanay-siyasetcafe.png

Sosyal medya kullanıcıları ise, Tarhan'ın paylaşımına;

 "Nasıl bir psikiyatristsiniz", “İmamdan bozma pisikiyatrist”, “Öldürülmekten korktuğu için koruma ordularıyla gezen 70 yaşında politikacılara da var mı bu ulvi laflarından?”, “Nevzat sana ötenazi uygulayalım, ölüm bilincin var nasıl olsa”, “Ölüyü bari rahat bırak, nezaketsiz Nevzat”, “Bence bir psikiyatriye görünseniz iyi olur hocam, durumunuz iyi değil” şeklinde yorumlar yaptı.

İşte o yorumlardan bazıları:

neslican-tay-siyasetcafe.png

neslican-tay-siyasetcafe7.png

neslican-tay-siyasetcafe888.png

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.