Üniversiteli kıza Twitter tazminatı

Üniversiteli kıza Twitter tazminatı

Twitter'dan Gökçek'e 'Ramazan günü her gün su mu kesilir i...lik etme” diye yazan üniversite öğrencisi Aslı B., hakaretten mahkum oldu.

Twitter’dan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “Ramazan günü her gün su mu kesilir i...lik etme” diye yazan üniversite öğrencisi Aslı B., hakaretten mahkum oldu.

Hürriyet’in haberine göre; Sosyal medyada paylaştığı mesaj üzerine hakkında, ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçundan Ankara 15. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Aslı B., duruşmada, “Sinirli anımda yazdım, pişmanım” diyerek kendisini savunsa da mahkeme, mesajını hakaret kabul ederek önce 14 ay, ardından 354 gün hapis cezası verdi. Bunu para cezasına çeviren mahkeme, Aslı B.’yi 7 bin lira ödemeye mahkum etti ve 5 yıllığına, ‘hükmün açıklanmasının ertelenmesine’ karar verdi.

Mahkeme ayrıca Aslı B.’nin, Gökçek’in avukatına 700 lira ödemesine hükmetti. Aslı B., Gökçek’in hakkında açtığı 2 bin liralık tazminat davasında da mahkum oldu. Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, Aslı B.’yi Gökçek’e 300 lira ödemeye mahkum etti. Aslı B., bu dava için de Gökçek’in avukatına 500 lira ödeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.