Ünlü deprem tahmincisi İstanbul için uyardı! Daha büyüğü geliyor

Ünlü deprem tahmincisi İstanbul için uyardı! Daha büyüğü geliyor

Ünlü deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, dünkü 5.8 büyüklüğündeki depremin İstanbul için öncü bir deprem olabileceğini söyledi.

Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, tahminlerini yayınladığı internet sitesinde yeni bir uyarıda bulundu.

Hoogerbeets 5.8 büyüklüğündeki depremin İstanbul için öncü deprem olabileceğini söyledi.

5.8'lik depremin bölgede 6 ila 7 büyüklüğünde bir depremin habercisi olabileceği konusunda uyarıda bulunan Hoogerbeets, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'nın da olası büyük bir sarsıntı için hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

'BÖLGEDE CİDDİ BİR STRES YARATTI'

Hoogerbeets, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan çevresinde büyük şiddette depremlerin çok sık görülmediğini fakat 5.8'lik depremin bu bölgede ciddi stres yarattığını ifade etti.

5.8'lik depremin son derece ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Hoogerbeets, 26 ve 27 Eylül tarihlerinde Ay hareketlerinin dikkatli biçimde takip edilmesini söyledi.

'PAKİSTAN VE İRAN'DA YAKIN MERCEĞE ALINMALI'

24 Eylül'de meydana gelen gezegen hizalanmaları sebebiyle yalnızca İstanbul ve Akdeniz havzasının değil ayrıca geçtiğimiz günlerde 5.9 büyüklüğünde depremle sarsılan Pakistan ve komşumuz İran'ın da yakın merceğe alınması gerektiğinden bahsetti.

Hoogerbeets olası büyük depremin 27 Eylül ve 30 Eylül tarihlerinde meydana gelebileceğini ve herkesin deprem için gereken önlemleri alması gerektiğini vurguladı.

'6 VE ÜZERİ DEPREMLER OLABİLİR'

Hoogerbeets'in önümüzdeki süreçte 6 ve üzeri büyüklüğünde depremlerin olabileceği uyarısı dikkat çekti.

Hoogerbeets geçtiğimiz günlerde başka bir video yayınlamış, Ay'ın 17 Eylül'deki evresinin yanı sıra 21 Eylül'deki evresinin de dikkate alınması gerektiğini ifade etmiş ve bu durumun 6 ila 7 büyüklüğünde bir deprem anlamı taşıdığını açıklamıştı.

Hoogerbeets'in bu uyarısından kısa bir süre sonra 24 Eylül günü Porto Riko'da 6, Yunanistan'da 5.6, Pakistan'da 5.8 ve İstanbul'da 4.6 büyüklüğünde ve 26 Eylül günü İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum