Ünlü oyuncuya hapis şoku

Ünlü oyuncuya hapis şoku

Türk televizyonlarının sevilen ve komik oyuncusu Selim Erdoğan'a hapis şoku.. İşte haberin ayrıntıları;

Uyuşturucu madde üretimi ve satışı suçundan yargılanan ünlü oyuncu Selim Erdoğan, hapis cezası aldı.

Dizi ve sinema oyuncusu Selim Erdoğan, 'uyuşturucu madde üretimi ve satışı' suçundan yargılandığı davada 11 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Kararın kesinleşmesi ile birlikte ünlü oyuncu 6 yıl 7 ay 20 gün tutuklu kalacak. Mahkemenin gerekçeli kararına göre, evinde, hassas terazi, termometre ve esrar öğütme cihazı bulundu.

Halen tutuklu olan oyuncu, uyuşturucu kullandığını kabul etti, ancak ticaretini yaptığı iddialarını ise reddetti.

Ünlü oyuncu Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nin 14 sayfalık gerekçeli kararında, Marmaris'te kiracı olduğu villada 25 Nisan 2017'de gözaltına alındı. Uyuşturucu ticareti yaptığına yönelik yapılan ihbar sonrası jandarma ekipleri villada arama yaptı.

HASSAS TERAZİ YAKTI

Hürriyet'te yer alan habere göre evde, 840 gram esrar maddesi yanı sıra, mutfakta kullanılan hassas terazi, dijital termometre, metal esrar öğütme aparatı ve nem alıcı cihaz ele geçirildi. Çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince tutuklanan ünlü oyuncu, uyuşturucu madde kullandığını kabul etti, ancak söz konusu maddenin ticaretini yapmadığını kesin bir dille reddetti.

YEMEK İÇİN KULLANIYORUM

Elde ettiği gelirin iyi seviyede olabildiğini söyleyen ünlü oyuncu, hassas terazi için ise "Bekâr yaşıyorum. Söz konusu hassas teraziyi de evde yemek yaparken kullanıyorum. Hangi malzemeden kaç gram kullanacağımı bu terazide tartıyorum" dedi.

TİCARETİNE İHTİYACIM YOK

Ünlü oyuncu mahkemedeki ifadesinde "Uyuşturucu maddelerin tohumlarını kullanarak hint kenevirlerini yetiştirdim. Ben, uyuşturucu satarak gelir sağlamaya ihtiyacı olan biri değilim. Kendi gelirim bana fazlasıyla yeter. Yakın bir arkadaşımın ölümü sebebiyle bu yollara saptım, özür dilerim" dedi.

Yapılan yargılama sonrası mahkeme açıkladığı gerekçeli kararda, ünlü oyuncunun verdiği ifade için "Kendisini kurtarmaya yönelik" olarak değerlendirdi. Mahkeme, ele geçirilen esrar maddesinin gramı ve malzemelerin niteliğini, uyuşturucu maddenin üretimi ve ticareti çerçevesinde değerlendirdi. Mahkeme, ünlü oyuncuyu hint keneviri ekme suçundan 3 yıl 4 ay, uyuşturucu madde ticareti suçundan ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

6 YIL 7 AY HAPİSTE KALABİLİR

3 yıl 4 aylık ceza için istinaf yolu, 8 yıl 4 aylık ceza için ise temyiz yolu açık. Anılan kararda verilen hapis cezasının kesinleşmesi halinde fiilen 6 yıl 7 ay 20 gün cezaevinde kalacak. Ünlü oyuncu cezaevinden çıktıktan sonra da 12 ay denetimli serbestlik koşullarına uymak zorunda kalacak. Mutfaktaki hassas terazi ünlü oyuncuyu ele verdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.